Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Francesca Battistelli I'm Letting Go (Acoustic)
Luister

David de Vos: Bind tieners niet aan religieuze touwtjes

daviddevosmaandag 20 maart 2017 11:55

"Je moet tieners niet aan religieuze touwtjes binden en zeggen: dit mag wel en dat mag niet", zegt David de Vos maandag in Bij Jorieke. Jaarlijks spreekt hij op het tienerevent Like Jesus. Het is volgens David belangrijk dat tieners in een omgeving zijn waar ze zichzelf kunnen zijn en daar kunnen ontdekken wie God is en zijn liefde kunnen ervaren.

"Als volwassenen moeten we momenten creeëren dat ze daaraan worden blootgesteld. Dat ze in die momenten met God zelf hun keuzes kunnen maken."

Bij veel ouders kan paniek ontstaan als ze ontdekken dat hun kinderen afhaken van geloof of kerk. Hoe kijkt David daar tegenaan? "Veel tieners kunnen de aansluiting verliezen als ze het saai vinden. Een jeugdleider die ik sprak, zei: Ik geef ze allemaal apart het gevoel dat iedereen erbij hoort. Dan hou je ze betrokken."

Als het dan toch gebeurt, doen ouders dan iets fout? David: "Ik snap dat het een barometer kan zijn of je wel of geen goede ouder bent. Je bent een goede ouder als je van je kinderen houdt en er alles aan doet ze zo goed mogelijk te helpen. Het gaat om je hart en zuivere intenties. Ik zou het ook gaaf vinden als mijn jongens de weg van God vinden!"

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via