Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

"Bron van geluk als je dicht bij God leeft"

Carianne Rosmaandag 20 maart 2017 13:30

Het is maandag de internationale dag van het geluk. Zijn christenen gelukkiger dan niet-christenen? Therapeut en coach Carianne Ros denkt van niet, maar dat zou wel zo moeten zijn. "Als we heel dicht bij God leven, zal er absoluut een onuitputtelijke bron van vreugde tot onze beschikking komen. Een vreugde die veel stabieler is dan onze omstandigheden", zo vertelt ze maandagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio.

Carianne Ros denkt dat God dat ook zo voor ons bedoeld heeft. Als we vreugde van binnen ervaren, dan gaan we die liefde ook uitdelen.

Toch kunnen christenen ook vaak klagen. "In die zin worden we geconfronteerd met ons menszijn. We hebben wel een oplossing. Het is geen pilletje, maar een boek waar we veel vreugde uit kunnen halen, als we dat bestuderen." Volgens Carianne Ros moet je jezelf de gewetensvraag stellen: hoe dicht leef ik bij God, hoeveel invloed mag Hij hebben op mijn leven?

Het hele gesprek met Carianne Ros kun je hier terugluisteren.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht maandag nieuwe cijfers over geluk uit. Vorig jaar noemde 88 procent van de volwassenen zich gelukkig. Dat aantal is sinds het begin van de metingen ongeveer gelijk gebleven. Een kleine drie procent is ongelukkig en de rest zegt gelukkig noch ongelukkig te zijn.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari