Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Christian Verwoerd & Erika de With Zoals Het Was
Luister

"Evangelische beweging enorm vertakt"

praisesdinsdag 21 maart 2017 08:30

"De evangelische beweging is nog steeds iets specifieks, maar het is niet meer iets specifieks van bepaalde groepen." Dat zegt Laura Dijkhuizen, een van de auteurs van het boek 'Typisch Evangelisch', dinsdag op Groot Nieuws Radio. De evangelische beweging is volgens haar zodanig vertakt, dat je niet meer kunt zeggen wat een typische evangelische kerk is.

"Daarbij kun je zeggen dat Gods Geest aan de gang is gegaan voor wie zich daar voor openstelt. En niet alleen voor bepaalde groepen. Dat is heerlijk door elkaar gelopen", aluds Laura Dijkhuizen in De Nieuwe Morgen. Ze ziet dat veel traditionele kerken zich verbonden hebben aan evangelische verbanden. Die kerken zoeken beleving en leggen nadruk op het hebben van een relatie met Jezus.

In het boek worden opwekkingen beschreven die plaatsvonden in Nederland. "Daarvan uit zijn bekende namen voortgekomen die we nu allemaal wel kennen: Anne van der Bijl, Henk Binnendijk. Die komen uit vroege opwekkingen voort, waar we nu van zeggen dat het bekende christelijke Nederlanders zijn die een stempel hebben gedrukt op het hele christelijke kader in Nederland", aldus Dijkhuizen.

Het gesprek met Laura Dijkhuizen kun je hier terugluisteren.

Het boek 'Typisch Evangelisch' is tot stand gekomen met meer dan 50 auteurs vanuit de evangelische beweging die hun visie geven op verschillende thema's. Het initiatief en de eindredactie zijn in handen van Henk Bakker en Laura Dijkhuizen, onder meer van het Evangelisch College. Het boek kun je nu al bestellen via Kameel.nl, het boek is vanaf 5 mei leverbaar. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari