Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Gerald Troost De Clown
Luister

Minder kennisoverdracht en meer verhalen in de kerk

Wouter van der Toorndinsdag 21 maart 2017 07:55

Is de kerk teveel een kennisinstituut geworden? Internetevangelist Wouter van der Toorn schreef er een blog over op Creatov.nl. Hij ziet dat in kerken vaak iemand op het podium staat die alles weet, die kennis overdraagt zodat de gemeente leert en dat in de komende week kan toepassen. Volgens Van der Toorn ligt er dan te veel focus op 'als je maar op de juiste manier gelooft'.

"Als je je partner wil leren kennen, ga je ook geen boek over hem lezen. De Bijbel is geen boek met wetenschap en kennis, maar een boek met grote en kleine verhalen die veel te raden over laten", vertelt Wouter van der Toorn in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Ook Jezus vertelde verhalen en gelijkenissen, omdat het soms niet uit te leggen is. Door de verhalen snappen we volgens Van der Toorn beter wie we zijn en wat van waarde is. "In die verhalen zit zoveel power."

Zelf legt Wouter van der Toorn zich er in zijn preekvak er ook meer op toe om verhalen opnieuw te vertellen in plaats van het goed uit te leggen. "Bij dat laatste krijg je dat alles goed moet worden uitgelegd, dat je compleet moet zijn. Hoe strakker je op die lijnen gaat zitten, hoe minder er te raden overblijft. Verhalen zijn bedoeld om te begrijpen wie we zijn, wie God is en de wereld waar we hoop op hebben."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari