Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

Veel vooroordelen protestanten en katholieken

paus franciscusvrijdag 24 maart 2017 07:30

Nog altijd leeft in protestantse kring dat de Rooms-Katholieke kerk nog altijd in het 'grote verkeerde denken' zit, terwijl er in de kerk nu daadwerkelijk een verandering aan het plaatsvinden is. Dat stelt Hans van Hoof, projectleider van het nieuwe kenniscentrum van 'In De Rechte Straat', vrijdag in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

"Als ik de huidige paus vorige week in een interview hoor zeggen dat hij zich een zondaar voelt, en dat hij bekeerd moet worden. Dat was ondenkbaar vijftig jaar geleden. De paus was onschendbaar", aldus Van Hoof.

Ook andersom leven er nog veel vooroordelen. Zo worden protestanten nog vaak weggezet als ketters, als gelovigen die zich hebben afgekeerd van de leer van Rome, en daarom deugen ze niet.

Deze vooroordelen wil het kenniscentrum van 'In De Rechte Straat' wegnemen door eerlijke en betrouwbare informatie aan te bieden over de reformatie en de katholieke kerk. Van Hoof zag dat in zijn eigen katholieke opvoeding "Feitelijke informatie over wat er daadwerkelijk aan de hand was, kwam niet op de tafel. Luther was een man die kerkscheuringen veroorzaakte. Maar de ware intentie van Luthers gedachtegang en de reden waarom hij zijn stellingen opgehangen heeft, dat soort informatie heb ik als rooms-katholieke jongen niet gehoord."

Het kenniscentrum is vanaf dit najaar toegankelijk. Het gesprek met Hans van Hoof kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari