Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Janneke de Leede: Plan tijd in om op te laden

jannekedeleedevrijdag 24 maart 2017 18:55

Veel mensen vinden het moeilijk om rust en ruimte in hun leven te vinden. Janneke de Leede schreef voor hen het boek 'Rust en ruimte in je leven'. "Het grote probleem is dat als je langdurig onder stress staat en je laadt niet meer op, dan put je uit je reserves en dan raakt dat op", zo vertelde Janneke vrijdag bij Marien in De Dag Van Vandaag.

Haar tip is dan ook om tijd in te plannen om op te laden. De manier waarop je dat kunt doen, zal voor iedereen weer verschillend zijn. Dat kan zijn: op een werkdag elk uur vijf minuten ontspannen, van je bureau weglopen. Of tussen de middag een uur rust nemen. Volgens Janneke de Leede levert het zeker wat op!

Het is volgens Janneke de Leede belangrijk om bij jezelf op tijd de lichamelijke signalen te herkennen: slechter slapen, je onrustig voelen, niet meer kunnen concentreren, dat je kortaf of geirriteerd raakt. 

Iedereen is wel eens een dagje moe. En het is ook niet erg om een periode van stress of drukte te hebben. "Als je maar weer tijd genoeg hebt om weer op te laden."

Vrouwen

Vrijdagmiddag was Janneke de Leede te gast bij Marien in De Dag Van Vandaag. Het verhaal ging ook over vrouwen in topfuncties. Ook in de christelijke wereld zijn ze nog zeldzaam. Als het aan Janneke de Leede ligt, komt daar verandering in. Zij zoekt met haar bedrijf Sestra Selectie vrouwelijke professionals voor bedrijven en organisaties. 

In De Dag Van Vandaag hoorde je ook waarom ze zo'n hart heeft voor werkende vrouwen en wat haar in balans houdt. Ook ging Marien met haar in gesprek over geloof en hoe ze sportief blijft.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via