Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Kijk Niet Achterom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Matthijn Buwalda Kijk Niet Achterom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:47 - 22:47 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Kijk Niet Achterom
Luister

Wat doet het Christelijk Noodhulpcluster in Afrika?

zuidsoedanmapswoensdag 29 maart 2017 17:30

In verschillende landen in Afrika neemt de hongersnood - veroorzaakt door droogte en conflicten - steeds ernstigere vormen aan. De Verenigde Naties spreken al van de ernstigste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. We roepen jou op om te helpen! Kom in actie, door bijvoorbeeld een van de leden van het Christelijk Noodhulpcluster te steunen. Lees hieronder hoe zij noodhulp geven.

Wat doet Dorcas?

Dorcas biedt noodhulp in onder andere Zuid-Soedan, Ethiopië en Kenia. In deze landen is er een eigen veldkantoor. Dorcas kent de situatie daar goed en kan daardoor snel en doeltreffend hulp verlenen. Met uw ondersteuning geeft de organsitie voedsel en helpt ze kinderen die ondervoed zijn er weer bovenop. Verder zorgt Dorcas voor schoon drinkwater door bijvoorbeeld waterfilters te leveren. Ook biedt ze medische zorg met vaccinaties, medicijnen en behandeling van diarree en cholera.

Steun het werk van Dorcas 

In Sandwich sprak Nando Kok met Anneke Schaap van Dorcas. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Wat doet Red een Kind?

In Zuid-Soedan heerst hongersnood. De hongerdood dreigt voor 270.000 ondervoede kinderen. 100.000 mensen hebben helemaal niets meer te eten. Samen met onze partnerorganisatie Acrossdeelt Red een Kind maismeel, rijst, bonen, suiker en olie uit aan 600 gezinnen. Voor 60 euro krijgt een gezin van zes personen een maand lang te eten.

Steun het werk van Red een Kind

In De Nieuwe Morgen sprak Annemarie met Liesbeth Speelman van Red & Kind. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

Wat doet Woord en Daad?

In samenwerking met partnerorganisatie The Well Foundation gaat Woord en Daad 30.000 schoolkinderen van voedzame maaltijden voorzien in de Noordelijke regio van Ethiopië, waar nauwelijks of geen voedsel is. Naast de steun die de overheid al geeft aan duizenden mensen zorgt Woord en Daad met deze noodhulp dat kinderen het onderwijs blijven volgen en zonder honger thuis komen. Daarnaast ontlasten we de families die met veel moeite proberen genoeg voedsel te krijgen.  Bovendien richt Woord en Daad zich op het zorgen voor schoon drinkwater, educatie, het zorgen voor vakonderwijs en het creëren van banen. Zo proberen we op lange termijn voldoende kansen te bieden in het eigen land.

Steun het werk van Woord en Daad

In De Nieuwe Morgen sprak Annemarie met Tineke Morren van Woord & Daad. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

Wat doet Tear?

Veel landen in Oost-Afrika lijden onder voedselgebrek als gevolg van langdurige droogte en conflicten. Tear helpt in Ethiopië, Somaliland, Zuid-Soedan en Noord-Oeganda. In het noorden van Somaliland geven we bijvoorbeeld in tien gemeenschappen aan bijna 800 meest kwetsbare gezinnen vergoedingen, waarmee het meest noodzakelijk eten kan worden gekocht. Ook worden in deze gemeenschappen uitgedroogde waterreservoirs aangevuld. Door middel van reinigers kan het water worden gebruikt als drinkwater.

Steun het werk van Tear

In Blessings sprak Tim met Alycke Slomp van Tear. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

Wat doet ZOA?

ZOA werkt in de landen waar de honger het hardst om zich heen grijpt: Jemen, Somaliland en Nigeria. Maar bijvoorbeeld ook in Zuid-Soedan, waar de hongersnood is uitgeroepen. In dit land dreigen honderdduizend mensen (!) te sterven van de honger en nog eens één miljoen mensen hebben niet genoeg te eten. Voor 60 euro kan ZOA één familie voorzien van een basis voedselpakket met sorghum, linzen, bonen, olie en zout. Momenteel is voedsel de eerste prioriteit. Daarna wil ZOA deze mensen ook helpen met bijvoorbeeld zaden om weer een bestaan op te bouwen. 

Steun het werk van ZOA

In De Dag Van Vandaag sprak Lukas Kramer met John Buijs van ZOA. Dat gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via