Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Phil Wickham Till I Found You (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Phil Wickham Till I Found You (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Phil Wickham Till I Found You (Acoustic)
Luister

Groot Mannenkoor Noord-Nederland in Concert

Groot Mannenkoor Noord-Nederland in Concert 17:00

Als organist komt Martin Mans met grote regelmaat in het noorden van het land, maar als dirigent was hij er nog niet actief. Toen er een aanhoudende vraag kwam om structureel aan de slag te gaan met mannen die willen zingen, werd vorig jaar het Groot Mannenkoor Noord-Nederland in het leven geroepen.

Een koor in ontwikkeling, een koor dat al te zien was in Leeuwarden, Groningen, Drachten, Heerenveen en Hoogeveen en vooral ook op zoek is naar nog meer mannenstemmen om de huidige 80 te versterken. Om dit jonge koor bij een bredere doelgroep te presenteren, werd afgelopen februari in de Martinikerk in Bolsward dit album opgenomen.

Organist Martin Zonnenberg werd uitgenodigd om hen op het Hinz-orgel te begeleiden en sopraan Rineke de Wit zorgt voor extra kleur. Vooral in de klassiekere stukken 'Agnus Dei' en 'Dank Sei Dir, Herr' komt ze goed tot haar recht. Binnen het koor zijn ook meerdere solisten aanwezig.

'In Concert' bevat 17 liederen, waarbij zowel de Engelse, Nederlandse als Duitse taal gebruikt wordt, met een enkel lied in Latijn.

« Terug

Deel via