Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Jan Mulder Hark, The Herald Angels Sing (Instrumentaal)
Luister

Martin Brand werd geraakt door de Judaskus

Martin Brand & Gert van de Vijverdonderdag 30 maart 2017 11:55

In een theatervoorstelling met popmuziek, Bach én gospel brengen zanger Martin Brand en zandtovenaar Gert van der vijver het lijdensverhaal op een eigentijdse manier. Toen hij vorig jaar de rol van Jezus speelde en de Judaskus kreeg, werd hij daar zo door geraakt, dat hij er van moest huilen, vertelde hij donderdag in Bij Jorieke.

"Dan moet je oppassen dat je niet zo in de emotie raakt, dat je niet meer kunt spelen", aldus Martin Brand.

Gert van der Vijver en Martin Brand borduren dit jaar verder op het script van vorig jaar. Zo worden er nieuwe kunstvormen gebruikt en krijgt Martin meer rollen om te spelen. "Ik word nu dus Pilatus met een eigen stem en houding. Dan gaat de Bijbel open: wat staat er echt over Pilatus en wat kunnen we daar uit halen? Dan lees je dat Pilatus wanhoop ervaart als hij voor zijn gevoel geen keuze meer heeft. Dat raakte mij. Wat heftig als je leider van het volk bent, maar niet tegen de wil van het volk in durft te gaan."

Met 'De Passie Nabij' willen Gert en Martin ook spelen voor een seculier publiek. "Minimaal de helft van de bezoekers komt van buiten de kerk. We dachten: welke titel past daar goed bij? Daarom is nu gekozen voor 'De Passie Nabij' in plaats van 'Dichtbij Pasen'."

Vorig jaar maakte Martin de keuze om minder te spreken in kerken in de weekenden. Waar kwam die keuze vandaan? "Als ik heel eerlijk ben, kwam het van mijn vrouw die aangaf de weekenden niet meer leuk te vinden. Jij ben altijd op pad en ik ben alleen met de kinderen thuis, zei ze. Onze dynamiek is anders geworden, kan je gaan minderen, vroeg ze. Daarnaast is mijn betrokkenheid in onze eigen kerk groter geworden. Het was dus tijd om daar voor diepgang te kiezen. Ik spreek nu twee keer per maand in onze eigen kerk en moet me daar intensiever voor voorbereiden dan wanneer ik ergens voor de eerste keer kom."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via