Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band met Bertina Grijpstra 561 Nederig Van Hart
Luister

Reformatie herdenken op Pinksterconferentie Opwekking

opwekkingdinsdag 04 april 2017 13:25

Dat het dit jaar 500 jaar geleden is dat Luther zijn stellingen publiceerde in Wittenberg, gaat ook Pinksterconferentie Opwekking niet voorbij. Op Eerste Pinksterdag geven Herman Selderhuis en een pinkstervoorganger een seminar over het thema 'van reformatie tot transformatie'. Dat maakte directeur Ruben Flach van Stichting Opwekking dinsdag bekend op Groot Nieuws Radio.

Flach: "Zij gaan een historisch perspectief schetsen van de reformatie. Welke invloed heeft dat op ons leven, wat kunnen we er van leren en wat betekent het voor deze tijd?" Het seminar wordt gegeven op zondagmiddag 4 juni na de sing-in.

Matt Maher

Bijzonder is ook dat het afsluitende aanbiddingsconcert op Tweede Pinksterdag gegeven wordt door een artiest met katholieke roots: Matt Maher. Er staan een aantal liederen van hem in de bundel. Vorig jaar werd nog het lied 'Because He Lives (Amen)' toegevoegd.

Vervolgde kerk

Voor zaterdagavond staat een bijzonder gebedsconcert met Open Doors gepland. Eerder dit jaar ging Marcel Zimmer met Open Doors-directeur Ruud Kraan op reis en hebben ze veel gezien van de vervolgde kerk. Marcel maakte er vervolgens ook een lied over. "We gaan tijd nemen om te bidden voor de vervolgde kerk, dat we ons verbonden weten met hen", vertelt Ruben Flach.

Bewogen

Een aantal weken terug werd de nieuwste CD van Opwekking opgenomen, die tijdens de pinksterconferentie uit zal komen. Wat is het favoriete lied van Flach? "Hoe vreemd het ook klinkt: het lied 'Maak Ons Hart Onrustig' vind ik toch wel een heel mooi lied. Opwekking heeft niet alleen te maken met blij zijn, maar vooral datgene doen en voelen wat God ook voelt over deze wereld. Ik geloof dat God zijn hart uitstort over de nood in deze wereld. Daar kunnen wij niet onbewogen voor blijven."

Het gesprek met Ruben Flach kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > april