Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Matt Redman No One Like Our God (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matt Redman No One Like Our God (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matt Redman No One Like Our God (Acoustic)
Luister

Helga heeft slechts 2 kliko's restafval per jaar

trashwoensdag 05 april 2017 07:55

Hoort afval scheiden bij het zijn van christen? Volgens journalist Helga Warmels mag je best afvragen of je goed handelt als je gelooft dat God de aarde heeft gemaakt en dat de schepping van Hem is. Zelf vindt ze het belangrijk om respectvol met de aarde om te gaan. Ze produceert zo min mogelijk afval. Haar kliko met restafval staat slechts twee keer per jaar aan de weg.

Helga werd geraakt door verontrustende beelden over de plastic soep, die haar man maakte tijdens een reis naar Hawai. Op Michazondag 2014 besloten ze samen om zero waste te gaan.

Zo gebruikt Helga katoenen broodzakken en neemt ze een eigen beker mee als ze weet dat er op een plek wegwerpkoffiebekers worden gebruikt. Ook vraagt ze zich steeds bij het doen van boodschappen af: waar hoef ik geen verpakkingsmateriaal mee te nemen, waar kan het ook zonder?

Een eerste stap om was om te kopen bij kleinere winkels. "Je kunt chips in een zak kopen in de supermarkt, maar die zak kun je niet scheiden. Het is dubbellaags en kan niet bij het plastic afval. Waar wij wonen, heb je hoekse chips, dat zit in een plastic zak. Die kun je wel scheiden. Je kunt ook een stap verder gaan door zelf chips te maken", vertelt Helga op Groot Nieuws Radio.

Het gesprek met Helga Warmels kun je hier terugluisteren. Meer informatie vind je op haar website: helgazonderafval.nl.

Beeld: FreeImages.com / Ismael Franco

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari