Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:49 - 22:49 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Michael W. Smith Great Is Thy Faithfullness
Luister

Licht en duisternis dicht bij elkaar in Amsterdam

Jo en Gerarddonderdag 06 april 2017 11:55

Een maand geleden brachten Jorieke en Thijs een bezoek aan Amsterdam om de verschillende projecten van Tot Heil des Volks te bezoeken. Zo kregen ze de andere kant van Amsterdam te zien. Licht en duisternis liggen dicht bij elkaar in onze hoofdstad. "Jezus komt steeds meer naar ons toe in een prostituee of een dakloze", vertelt directeur Gert Hutten van Tot Heil des Volks in Bij Jorieke

Zo staat er midden in de rosse buurt een steen waarop staat 'God is mijn burcht'. "Bij iedereen in het leven staat licht en duisternis dicht bij elkaar", aldus Hutten. Als directeur is hij regelmatig betrokken bij de projecten in de hoofdstad.

Jorieke werd geraakt door wat ze in Amsterdam zag en hoorde. Raakt dit werk Gert nog wel? "Ik werk er nog niet zo heel lang, dat zal meespelen. Maar ik loop vaak over de Wallen als ik naar een van onze werkplekken ga. Omdat je de verhalen kent, raakt dat wel en wil ik geraakt blijven worden", vertelt hij op Groot Nieuws Radio.

Zo wordt Gert geraakt door kinderen die in armoede leven. "Het raakt me dat het gebeurd in Nederland. Een moeder leeft in een isolement en heeft daarom geen werk en geen kansen om goed voor har kind te zorgen. 400-duizend kinderen leven in armoede, dat is pittig om te horen!"

Gert Hutten is ook predikant, maar was al langer bezig met het thema leiderschap. "De combinatie tussen dominee zijn en met je poten in de modder staan, spreekt me aan", zo zegt hij in Bij Jorieke. Om de feeling met het werk te houden en niet alleen maar te vergaderen, zorgt hij dat hij regelmatig bij de projecten is om de modder echt op te zoeken. "Iedereen heeft zijn eigen ding. Ik vind leiderschap leuk en daarmee kan je heel dienstbaar zijn in de modder."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

Beeld: Groot Nieuws Radio / Thijs Noorlandt

« Terug

Deel via