Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Martin Brand Ik Niet
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Martin Brand Ik Niet
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Martin Brand Ik Niet
Luister

Nog geen duidelijkheid over zendmast Groot Nieuws Radio

radiodonderdag 06 april 2017 06:46

Er is nog geen duidelijkheid over de problemen rondom de zendmast van Groot Nieuws Radio. Eigenaar van de zendmast Novec wil vanaf september stoppen met de doorgifte van het signaal en de zendmast ontmantelen, omdat het niet meer rendabel is om de zendmast te onderhouden. Daarbij is het voor hen een optie om windmolens te plaatsen op de plek van de mast.

Groot Nieuws Radio wil graag uit blijven zenden op de middengolf en bepleit dat het de taak van de zendereigenaar is om het station te faciliteren.

De onduidelijkheid rond het slopen van de zendmast speelt al ruim een jaar. In de afgelopen maanden zijn diversen gesprekken geweest met het ministerie van Economische Zaken en de eigenaar van de mast. Tot op heden zonder resultaat. Directeur Wilfred Hardeman wil nu dan ook snel duidelijkheid. "Het is voor onze luisteraars van groot belang om te weten hoe ze ons in de toekomst kunnen ontvangen. We willen graag uit blijven zenden op de bekende middengolffrequentie 1008 AM. Hier hebben we een vast luisterpubliek opgebouwd. Een verhuizing van frequentie zien we niet zitten. Eén verhuizing is wel genoeg dit jaar", zegt Hardeman, waarmee hij doelt op de aanstaande verhuizing van de studio naar een andere locatie.

Alternatieven voor de zendmast zijn niet zomaar voor handen. Digitale radio is in opmars maar is voor Groot Nieuws Radio nog niet het gewenste alternatief. Hardeman: "De techniek van DAB+ is mooi, en de geluidskwaliteit is een enorme verbetering. Alleen de dekking van ons signaal is nog niet landelijk en nog lang niet alle Nederlanders beschikken over een DAB+ radio."

In de afgelopen tijd heeft Groot Nieuws Radio steun gekregen vanuit de Tweede Kamer. Zo werden er Kamervragen gesteld over de rol van de zendereigenaar. Onder andere ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins eiste actie van het kabinet om Groot Nieuws Radio in de lucht te houden.

Groot Nieuws Radio vraagt luisteraars te bidden voor een goede uitkomst van de zaak.

Verschillende (online) media schreven al over de problemen rondom de zendmast in Zeewolde. Donderdag schrijft de Telegraaf uitgebreid over de kwestie, dat artikel kun je hier lezen via Blendle.

Hoe kan ik luisteren naar Groot Nieuws Radio?

De middengolf is een van de mogelijkheden om naar Groot Nieuws Radio te luisteren. Je kunt ook luisteren via smartphone, tablet, computer, interactieve tv en de analoge kabel. Bekijk hier alle mogelijkheden.

Beeld: FreeImages.com / pipp

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari