Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Kinga Bán komende tijd niet bij Sela-tour

sela_fransenkingadonderdag 06 april 2017 15:30

Zangeres Kinga Bán is komende tijd niet te zien tijdens de Dorspkerkentour van Sela. Dat meldt de band op har website. De rol van Kinga wordt overgenomen door Sanne, Christien en Erika die al vaak hebben meegezongen met Sela. Vrijdag wordt Kinga aan haar rugwervel geopereerd omdat er kankerweefsel tegen de zenuwen is gaan drukken.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat borstkanker werd geconstateerd bij Kinga. De afgelopen periode heeft Kinga steeds meer pijn in haar rug. De band vraagt om gebed voor Kinga en haar gezin. "Bid met ons mee voor een goede operatie en een voorspoedig herstel", zo schrijven de bandleden op hun website.

Vertrouwen

Donderdagochtend sprak Backstage-presentator Hans van Vuuren met Kinga Bán. Ze vertelde hem met vertrouwen vooruit te kijken naar de operatie van vrijdagochtend. "We zijn in goede handen. Mensen uit het hele land komen bij deze artsen. Ik ben er rustig onder, ik heb vannacht goed geslapen en ben vooral benieuwd hoe ik me morgen na de operatie zal voelen."

Gisteravond deed ze haar voorlopig laatste concert in Oudewater. Kinga: "Op het podium heb ik alles gegeven wat ik geven kon. Ik geniet enorm van het zingen, ik hou er enorm van. Achteraf was het natuurlijk wel emotioneel om afscheid te nemen met de band en de crew voor dit moment. Tegelijkertijd is het fijn dat ik het voor nu even op deze manier kan afronden. Ik kan het loslaten, ze hebben fantastische vervangers en ik kan me nu richten op de operatie en het herstel daarvan. Ik ga nu ook niet nadenken over weer optreden. Eerst morgen, daarna overmorgen. We nemen met leven met de dag."

Vervangers

Over haar vervangers bij Sela is Kinga héél enthousiast. "Wat kan ik zeggen over Sanne, Christien en Erika. Ze zijn héél mooi, haha! En ze zingen ook heel mooi. Alle drie hebben ze tijdens de vorige tour met ons meegezongen, zijn enorm betrokken en tijdens deze héle tour zijn ze met ons opgetrokken. Ze zijn heel goed voorbereid, kennen de band en de crew allemaal, zijn bij veel concerten geweest, hebben regelmatig paraat gestaan om voor me in te vallen als het nodig zou moeten zijn. Erika en Sanna hebben bij de afgelopen concerten allebei wel een keer meegezongen met Frans, zodat ik even wat rust had. Soms moest ik gewoon even zitten, omdat staan moeilijk is. Per avond zullen er twee van hen op het podium staan om samen met Frans de liederen te zingen.  Ik heb geen enkele twijfel dat ze het fantastisch gaan doen."

De Dorpskerkentour van Sela loopt nog een aantal maanden door. Komende dagen speelt de band in Vriezeveen en Katwijk.

Beeld: Facebookpagina Sela

« Terug

Deel via