Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Sela Vreugde Van Mijn Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela Vreugde Van Mijn Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Sela Vreugde Van Mijn Hart
Luister

Kleinkoor Concertino - The Saviour

Kleinkoor Concertino - The Saviour 17:00

Andrew Lloyd Webber geldt als een van de grootste componisten van deze tijd. Ook zijn vader William Lloyd Webber was een begenadigd componist, hoewel de bekendheid van zijn werken beduidend minder is. Hij overleed in 1982 op 68-jarige leeftijd. Nu, 35 jaar later, is Kleinkoor Concertino, dat onder leiding staat van Martin Zonnenberg, het eerste koor ter wereld dat zijn passie-paas-compositie 'The Saviour' op CD heeft gezet.

Het werk is opgedeeld in drie delen. Deel 1 behandelt 'Wat de mensen nodig heeft', deel 2 geeft 'Gods oplossing hiervoor', waarna deel 3 ingaat op het 'Nieuwe leven in Christus'. Deel 2 zoemt heel sterkt in om het laatste avondmaal, de tuin van Gethsemane en de kruisiging.

'The Saviour' is in een klassieke Engelse setting geschreven, waarbij enkel het orgel (met organist Bert Kruis) voor de begeleiding zorgt en het koor op de bekende, duidelijk-gearticuleerde Engelse stijl zingt. Tenor Jacob Schenk en bas Jaap Kramer nemen de solo-stukken voor hun rekening.

Het album is een live-registratie van een in 2016 gegeven concert in de Immanuëlkerk van Maassluis. Op woensdag 12 april is het werk opnieuw live te aanschouwen in de Augustijnenkerk van Dordrecht.

Design hoes: Erika Koster, K.I.P label

« Terug

Deel via