Op 27 september is Nelinda Troost ingezegend als een van de voorgangers van de gemeente Mozaiek 0318, als eerste vrouw. In De Nieuwe Morgen belde Annemarie met Nelinda om door te praten over haar roeping om de gemeente nu op deze manier te dienen.

Het voorgangersteam van Mozaïek 0318 bestaat sinds 1 september uit Kees Kraayenoord, Ido Buwalda, Johan Ravesloot en Nelinda Troost. Wat wil Nelinda toevoegen aan het team? “Ik ben vrouw! Als vrouw breng je een andere kleur zo’n team binnen. Je denkt anders over dingen, we zitten toch anders in elkaar. Maar we zijn sowieso alle vier heel verschillend in hoe we denken. Vooral daar zit een enorme kracht in. Ik draai al even mee, en merk dat het een goede combi is.”

Onverwachte vraag

De vraag om voorganger te worden kwam onverwacht voor Nelinda. “Het overviel me, zo zag ik mezelf niet. Ik heb de vraag bewaard in m’n hart en het is gaan groeien. Ik ben er voor gaan bidden en moest er echt even de tijd voor nemen. Wat is Gods wil in mijn leven? Ik merk dat God me dan langzaam gaat overtuigen van zoiets. En ik moest het natuurlijk ook thuis overleggen. Ik vind het heel bijzonder en ben dankbaar dat Mozaïek mij deze gelegenheid geeft. Dat ze vertrouwen hebben in mij als persoon. Ze zien potentie in mij. Ik vind het mooi dat daar ruimte voor is in de kerk. Dat is jaren niet zo geweest.”

Hoe is het om voorganger te worden in deze corona-periode waarin de kerk voor extra uitdagingen staat? In het gesprek met Annemarie vertelt Nelinda hier meer over. 


Beeld: Facebook Nelinda Troost