Hoe blijf je toch met elkaar verbonden in een tijd waarin niet alles kan en mag? In een nieuwe podcastserie van de Protestantse Gemeente uit het Zeeuwse dorpje Sint Laurens komen levensverhalen voorbij.

Elk jaar bedenkt de kerk uit het Zeeuwse dorpje een manier hoe ze hun gemeenteleden een hart onder de riem kunnen steken tijdens de adventstijd. Dit jaar werd dat een podcast. Daarin vertellen gemeenteleden levensverhalen van anderen die hen raken.

Elke zondag komt er een nieuw levensverhaal aan bod. De ander wordt niet bij naam genoemd, maar als medemens benaderd. “Levensverhalen zijn een soort unaniem”, vertelt bedenker en gemeentelid Carla Schroot. “We hebben allemaal een levensverhaal, het maakt niet zoveel uit of dat een naam heeft of niet.”

Raakvlakken

De levensverhalen uit de podcast sluiten aan bij vrouwen uit de Bijbel, waar een relatie mee gelegd wordt. Elke zondag komt er een vrouw aan bod in de kerk. “We hebben allemaal een beetje Thamar of Batseba in ons, of je nu man of vrouw bent.”

Ze vertelt: “Het idee erachter is dat je merkt dat levensverhalen uit de Bijbel van toen, ook raakvlakken hebben met levensverhalen van mensen van nu. We zien elkaar minder in de kerk, er is minder contact, het hele idee is eigenlijk: verbinding.”

Beluister het gesprek: