‘Herstel’ was het woord van de uitzending van Brandstof op vrijdagochtend. Het is een thema waar behoefte aan is en veel over te bespreken valt. Bovendien is dit ook het thema van The Justice Conference van Tearfund op zaterdag 30 oktober. Te gast waren theoloog Dorina Nauta, Karel Muller van het Leger des Heils en Cornelis de Schipper van Tearfund. Het was een interactieve en inspirerende uitzending waarin Eunice en Maria luisteraars actief betrokken, reacties op straat te horen waren, en iedereen in de studio ook zelf hun gedachten deelden over herstel.

Zo trapte Eunice zelf af: “Ik heb afgelopen week echt last gehad van alle visies op corona. Ik begrijp dat we er anders over denken, maar hoe dit ons uit elkaar drijft maakt me echt verdrietig.” Maria voegde daar aan toe: “Ik ben zelf de laatste tijd vooral bezig met persoonlijk herstel. Ik moest daarbij denken aan een ui die langzaam wordt gepeld. Alsof ik elke keer een andere jas uit doe die niet van mij is. Uiteindelijk kom je dan bij de kern. Soms met tranen, maar vooral heel helend.”

Dorina denkt bij ‘herstel’ vooral: “Een soort diepe vrede; het leven zoals het is bedoeld.” Karel sluit daar bij aan: “Kennelijk is het ooit ten diepste goed geweest, en ik geloof dat we daar naar terug kunnen. Als mensen horen we bij elkaar, en zijn we al verbonden door God de Vader. Dat maakt me hoopvol.” Cornelis: “Ik denk aan het principe van het jubeljaar uit Deuteronomium: Dat er herstel plaatsvindt van wat gebroken is. Heel ruimhartig, rijk en vol, en dat de situatie weer wordt zoals bedoeld.”

Luister hier de hele uitzending terug.