In Bij Jorieke ging het dinsdag over ouder worden. Wat zijn de mooie en moeilijke kanten van het leven voor 50-plussers? Tineke Tuinder blogt voor Sestra en schreef een boek over aantrekkelijker ouder worden. “Ik zie de periode waar ik nu in zit niet als de herfst van mijn leven, maar als een periode van nieuwe kansen en mogelijkheden”, vertelt Tineke bij Groot Nieuws Radio.

“Herfst klinkt heel treurig, maar het kan nog net zo goed lente of zomer zijn in de laatste periode van je leven”, aldus Tineke Tuinder.

“Als oudere hoef je heel veel dingen niet meer. De kinderen zijn vaak de deur al uit, het is rustiger om je heen en je kunt makkelijker nee zeggen. Relativeren wordt ook makkelijker, het ‘moeten’ slijpt er een beetje af. Naarmate ik ouder werd, werd het makkelijker om nee te leren zeggen. Je merkt toch dat je niet alles meer kon, maar ook dat niet alles meer hoefde. Je hoeft niet overal mee te stoppen, maar je kunt wel kiezen en misschien nieuwe dingen oppakken. Een studie of andere taken.”

Het hele gesprek met Tineke Tuinder kun je hier terugluisteren. Bestel het boek ‘Pluspunt’ op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.