Elke vrijdag hoor je in Backstage nieuwe muziek voorbijkomen. En ach, het is begin oktober, dit keer ook nieuwe kerstmuziek. LEV bracht deze week het album ‘Wat een geweldige nacht!’ uit. Verder draait Hans van Vuuren ook nieuwe muziek van For King & Country en The Gray Havens. En overzicht van alle nieuwe muziek vind je hier!

LEV – Wat een geweldige nacht

Het duurt nog even voor de adventsperiode aanbreekt, maar de eerste nieuwe kerstmuziek wordt al uitgebracht. LEV lanceerde deze week de CD ‘Wat een geweldige nacht!’ Waarom het zo’n geweldige nacht was? ‘Het was de redder daar in de kribbe, wat een geweldige nacht!’ Aan het album is ook een kersttour gekoppeld, die gaat van start op 7 december.

For King & Country – Burn The Ships

Bij Groot Nieuw Radio hoor je sinds deze zomer al het lied ‘Pioneers’ van For King & Country regelmatig voorbij komen. De broers Joel een Luke krijgen het Nederlandse publiek wel enthousiast. In november 2017 speelden ze al voor een uitverkochte Basiliek in Veenendaal. En dit voorjaar speelden ze op de EO-Jongerendag in Arnhem, waar ze ook al iets lieten horen van hun nieuwe album ‘Burn The Ships’. Deze vrijdag is het album voor het eerst in z’n geheel te beluisteren.

The Gray Havens – She Waits

De eerste kennismaking met Dave en Licia Radford van The Gray Havens was in 2016, toen we bij Groot Nieuws Radio het lied ‘Ghost Of A King’ gingen draaien. Na de release van een live-album is er nu een derde studioalbum: ‘She Waits’.

Nog meer nieuw deze week: ‘No Sweeter Taste’ van Paper Branches.