Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Christy Nockels River Of Grace
Luister

CD van de week

I AM THEY - Trial & Triumph

I AM THEY - Trial & Triumphmaandag 19 maart 2018 00:00

Het is een opmerkelijke bandnaam: 'Ik Ben Hen', maar eigenlijk ook een weerspiegeling van het diepste verlangen van de bandleden: dat Jezus in hen leeft en zij de Vader aan de wereld laten zien. 'They' (Hen/Hun/Zijn) is namelijk het woord dat Jezus in Johannes 17 consequent gebruikt als hij over zijn volgelingen praat: "Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij: ik in hen en u in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat u hen liefhad zoals u mij liefhad".

Muzikaal zit de worship-muziek van deze vijfmansformatie (correctie: 3 mannen, 2 vrouwen) in het straatje van Rend Collective, al klinkt het door hun afkomst (Nevada) net even wat Amerikaanser dan hun soortgenoten uit het Verenigd Koninkrijk.

Oorspronkelijk was de band in 2008 voor een tweemaandelijkse worshipavond bij elkaar gezocht (onder de naam Solomon's Porch), maar toen de reacties héél positief waren en ze van een andere kerk in de buurt de uitnodiging kregen om als support-act van Matthew West op te treden, gingen ze op het aanbod in. Men besloot een andere naam te gebruiken om verwarring met de praise-avonden te voorkomen.

'Trial & Triumph' is het tweede album van I Am They. Momenteel is de band in de Verenigde Staten op tournee met Casting Crowns. 

Meer CD's van de Week