Het repertoire van aanbiddingsleider Matt Redman is niet meer weg te denken uit de christelijke muziekwereld. Ook in de bundel van Opwekking komen we zijn nummers vaak tegen. Zo schreef hij (de originele, Engelse versies van) Tienduizend redenen, Hart van aanbidding en Op die dag. Het nieuwe album van de Britse zanger staat eveneens vol met mooie aanbiddingsmuziek.

Het grootste wonder

Het is geen toeval dat dit album vlak voor de veertigdagentijd uitkomt. De muziek past helemaal in deze periode! Dat hoor je al terug in de titel. Ondanks alle indrukwekkende gebeurtenissen in deze wereld, blijft het Lam van God het grootste wonder aller tijden. Met de nieuwe aanbiddingsmuziek op zijn album wil Matt zijn luisteraars daaraan herinneren.

“De nummers helpen ons om de waarheid in te ademen en een dankbaar, eerbiedig en gepassioneerd als antwoord daarop uit te ademen”, vertelt Matt, “ik hoop echt dat de nummers op dit album dat zullen doen.”

Nieuwe en oude stijlen

Het album is live opgenomen. Dat geeft de muziek en persoonlijk en authentiek tintje. In de veertien liedjes hoor je zowel oude als nieuwe aanbiddingsstijlen terug. Van de gloednieuwe nummers tot een vernieuwde versie van het oude lied ‘Heart of Worship’.

Matt werkte voor dit album samen met bekende namen in de christelijke muziekwereld. Zo leverden Matt Maher, Cody Carnes, David Funk en Taya Gaukrodger een bijdrage aan de muziek.

In de veertigdagentijd zul je de nieuwe nummers vaak horen langskomen! Wil je ook zelf luisteren? Dat kan op via deze YouTube playlist of via Spotify.