Zoals je waarschijnlijk wel weet, voegen we regelmatig nieuwe nummers toe aan onze playlist. Zo ontdek je altijd weer nieuwe christelijke muziek op Groot Nieuws Radio! Deze week hoor je onder meer het lied ‘Belovedness’ van Sarah Kroger en Nathan Jess voor het eerst langskomen. Achter dit prachtige, rustgevende lied zit een bijzonder verhaal dat we graag met je delen!

Uit het hart van de Vader

In 2020 stond ‘Belovedness’ al op het tweede album van Sarah Kroger. Het lied werd tijdens de pandemie een houvast voor veel mensen die worstelden met hun mentale gezondheid.

Nu is er een nieuwe liveversie van het lied! Dit keer zingt Sarah samen met de Noord-Ierse singer-songwriter Nathan Jess. “Dit nummer voelt alsof het uit het hart van de vader komt, dus het voelde belangrijk voor mij om er deze keer een mannelijke zanger op te hebben”, vertelt ze.

Reis naar de Waarheid

Tijdens het lezen van de Engelse variant van het boek ‘Een parel in Gods ogen’ van Henri Nouwen, besefte de zangeres dat ze alleen haar fouten zag. Het hield haar tegen om leven vanuit de waarheid dat ze geliefd is. Zo kwam ze op het idee voor dit lied! De rustgevende ballad ontstond uit haar reis om de waarheid van haar identiteit als kind van God te erkennen. Sarah wil hiermee anderen uit te nodigen om mee te doen.

“Ik denk dat identiteit een universele strijd van meerdere generaties is”, vertelt Sarah. “Sinds dit nummer 2 jaar geleden werd uitgebracht, ben ik verbijsterd door de reacties. Mijn gebed is dat dit nummer een genezende balsem kan blijven voor degenen die de leugens hebben toegestaan ​​om hen te vertellen wie ze zijn”.

Beeld: Facebook Sarah Kroger