Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, bedankt alle vrijwilligers met een Blessing. “Door het hele jaar heen zijn er vele vrijwilligers bezig met het bouwen aan de pinksterconferentie.”

Vrijdagochtend vroeg hij een nummer aan in het programma Blessings van Tim Hendriks om iedereen te bedanken. “Opwekking telt veel vrijwilligers”, zegt hij. Dat zijn er honderden. “Nu iedereen nog een beetje bijkomt, is het een mooi moment om alle vrijwilligers te bedanken. Dat wil ik doen namens Stichting Opwekking en alle bezoekers van de jaarlijkse conferentie.”

Ook noemt hij de partners en familie van de vrijwilligers: “Gezinnen die vaak vele uurtjes mensen moeten missen, omdat deze zich inzetten.”

Vele uren

Vrijwilliger zijn reikt verder dan het pinksterweekend zelf: “Wat me door het jaar heen het meest raakt, is dat mensen vele zaterdagen en uren bezig zijn met het bouwen aan de pinksterconferentie. Nu alweer zijn er mensen bezig met het programma voor volgend jaar.”

Al die mensen wil hij bedanken. “Omdat we samen Opwekking zijn, ze zijn een grote zegen voor dit land. Ook mijn eigen team, dat vele uren maakt. We mochten veel mensen inspireren om dieper te gaan met de Geest.”

Hemelhoog

Hij vroeg het nummer Hemelhoog aan, één van de nieuwe nummers op het nieuwe album Opwekkingsliederen 43.

“Daarin zingen we met elkaar dat Gods trouw hemelhoog is, hoger dan de lucht, wijder dan de zee. Zijn liefde is warmer dan de zon, en Hij troont hemelhoog. Hij kijkt over ons uit.”

Beeld: Facebook-pagina Ruben Flach