Stichting Opwekking viert volgend jaar een jubileum, want in 2020 wordt de vijftigste Pinksterconferentie gehouden. Bij Groot Nieuws Radio maakte directeur Ruben Flach vrijdagmiddag het thema bekend: ‘Het komt door ZIJN naam’. De conferentie wordt gehouden van 29 mei tot en met 1 juni op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Krachtige werking

“Zo’n mijlpaal kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan en kleurt ook het thema van de komende conferentie”, vertelt Ruben Flach in een persbericht. “Toch kijken we niet alleen maar terug; we verlangen ook naar een krachtige werking van Gods Geest tijdens de Pinksterconferentie. We hebben steeds weer Gods aanraking en leiding nodig om Hem met heel ons hart en onze ziel te volgen.”

Het thema is gekozen naar aanleiding van de woorden van Petrus in Handelingen 3: ‘Het komt door ZIJN naam en door het geloof in Zijn naam’. “Alles wat God in de afgelopen vijftig jaar in en door Opwekking heeft gegeven, kwam door Zijn naam”, vertelt Ruben Flach.

Het gesprek met Ruben Flach in Laurens’ Lunchroom kun je hier terugluisteren.

Live verslag

Groot Nieuws Radio doet ook in 2020 live verslag van de Pinksterconferentie van Opwekking. Tijdens het pinksterweekend maken we de uitzendingen vanaf het conferentieterrein en zenden we de samenkomsten live uit.

Beeld: Merith Ebbers