We moeten er nog even op wachten, maar van 26 tot en met 29 mei is het weer tijd voor de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Vandaag maakt Opwekking het thema van dit jaar bekend: ‘Maar wij zien Jezus‘. In De Dag Van Vandaag spreekt Lukas met Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking.

Focussen op Jezus

We leven in een tijd met vol onrust en onzekerheid. Middenin een gebroken wereld mogen we onze ogen gericht houden op Jezus. Daarover gaat het thema van de conferentie. Als we Jezus zien, dan krijgen we een zuiver perspectief op het leven, de ander en onszelf. Het thema komt uit Hebreeën, vertelt Ruben: “Te midden van alle onzekerheid zien wij Jezus, zegt de schrijver. We willen focussen op Jezus die de hoop is voor ons leven.”

Volop in de voorbereiding

De voorbereidingen voor de conferentie zijn al in volle gang: “Afgelopen zaterdag hadden we een coördinatoren dag. Dat is speciaal voor alle mensen die leidinggeven aan de teams van de conferentie. Ook de kinderwerkers zijn al bezig met hun programma. We zijn met elkaar ons volop aan het voorbereiden op een pinksterconferentie in 2023. We zien ernaar uit om daar weer met ontzettend veel mensen bij elkaar te zien en het grote feest samen te vieren.