Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, inspirerende overdenkingen en natuurlijk muziek. Je wordt van maandag tot en met vrijdag wakker met Youri van der Geest.

Youri van der Geest

Youri van der Geest

Youri van der Geest (1997) presenteert elke ochtend het programma De Nieuwe Morgen. "Het is een programma waarin mijn twee grootste interesses samenkomen: goede muziek en actualiteiten. Heel fijn om dat te mogen brengen op de radio." Hij is een echte radioliefhebber. Als peuter van 3 blies hij de stereo van zijn ouders op omdat dat leuke liedje nóg harder moest. Via eigen radioshows op de zolderkamer en een programma bij Bollenstreek Omroep koos hij voor het vak radiomaker. Youri woont nog steeds in de Bollenstreek, maar zet met liefde de wekker rond half 4 om op tijd in de studio in Veenendaal te zijn. Naast zijn werk voor Groot Nieuws Radio is Youri ook producer van radioprogramma's bij de EO. In zijn vrije tijd houd hij van hardlopen, tennis, muziek en podcasts luisteren.

De Nieuwe Morgen gemist

Meer Groot Nieuws gemist

vr 09 december

06:00 - 09:00

Beluister nu

do 08 december

06:00 - 09:00

Beluister nu

wo 07 december

06:00 - 09:00

Beluister nu

di 06 december

06:00 - 09:00

Beluister nu

Overdenkingen


Sarianne van DalenIn De Nieuwe Morgen hoor je rond 07:45 en 08:45 uur een overdenking. Op maandag hoor je Agnes Huizenga, coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze spreker en nauw betrokken bij New Wine. Op dinsdag is het de beurt aan spreker en coach Sarianne van Dalen (foto).
Sinds januari 2022 is David Sies, voorganger van de Baptistengemeente Harderwijk, overdenker op woensdag. Op donderdag hoor je overdenkingen van dominee Paul Visser. Hij is deeltijd predikant van de Maranathakerk Rotterdam-Zuid Rob Favier sluit de week af op vrijdag. Hij is zanger en theoloog en zijn overdenkingen kennen altijd een humoristische noot.

Leesplannen


De overdenkingen die je elke werkdag hoort in De Nieuwe Morgen zijn ook te horen in de Bijbel-app van YouVersion. Onder de knop ‘leesplannen’ is het mogelijk om een aantal series van Hans Alblas, Sarianne van Dalen, Agnes Huizenga en Rob Favier te beluisteren. Na het luisteren van de overdenking, lees of luister je een aantal Bijbelteksten om zo zelf ermee aan de slag te kunnen gaan.

Groot Nieuws Radio is een samenwerking aangegaan met Jesus.net, de stichting die YouVersion vertegenwoordigd in Europa. De Bijbel-app van YouVersion is razend populair: op ruim 400 miljoen apparaten is de app geïnstalleerd. De app is beschikbaar voor onder andere iOS en Android.

Groot Nieuws uit de natuur


Als je in de natuur bent, dan kun je niet anders dan ontspannen en niet te denken aan de hectiek die de dag gaat brengen. Afgelopen seizoen trok Annemarie Biljard, presentator van De Nieuwe Morgen, er regelmatig op uit. Met Embert Messelink bezocht ze prachtige natuurgebieden voor de rubriek Groot Nieuws uit de natuur. Alle afleveringen kun je hier nog een keer terugluisteren.

Reageren op De Nieuwe Morgen

Stuur een e-mail via dit formulier of stuur een Whatsappje via 0627065112.

Lees hier meer over app'en naar de studio.
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.