Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, inspirerende overdenkingen en natuurlijk muziek. Je wordt van maandag tot en met vrijdag wakker met Youri van der Geest.

Youri van der Geest

Youri van der Geest

Youri van der Geest (1997) presenteert elke ochtend het programma De Nieuwe Morgen. "Het is een programma waarin mijn twee grootste interesses samenkomen: goede muziek en actualiteiten. Heel fijn om dat te mogen brengen op de radio." Hij is een echte radioliefhebber. Als peuter van 3 blies hij de stereo van zijn ouders op omdat dat leuke liedje nóg harder moest. Via eigen radioshows op de zolderkamer en een programma bij Bollenstreek Omroep koos hij voor het vak radiomaker. Youri woont nog steeds in de Bollenstreek, maar zet met liefde de wekker rond half 4 om op tijd in de studio in Veenendaal te zijn. Naast zijn werk voor Groot Nieuws Radio is Youri ook producer van radioprogramma's bij de EO. In zijn vrije tijd houd hij van hardlopen, tennis, muziek en podcasts luisteren.

De Nieuwe Morgen gemist

Meer Groot Nieuws gemist

ma 20 maart

06:00 - 09:00

Beluister nu

vr 17 maart

06:00 - 09:00

Beluister nu

do 16 maart

06:00 - 09:00

Beluister nu

wo 15 maart

06:00 - 09:00

Beluister nu

Overdenkingen


In De Nieuwe Morgen hoor je rond 07:45 en 08:45 uur een overdenking. Op maandag hoor je Agnes Huizenga, coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze spreker en nauw betrokken bij New Wine. Op dinsdag is het de beurt aan spreker en coach Sarianne van Dalen.

Op woensdag hoor je dominee Taco Koster (foto). Hij is dominee op drie plekken; in het centrum van Amsterdam, in de wijk Zunderdorp en betrokken bij House of Joy in Nieuw - Vennep.

Op donderdag hoor je overdenkingen van dominee Paul Visser. Hij is deeltijd predikant van de Maranathakerk Rotterdam-Zuid. Rob Favier sluit de week af op vrijdag. Hij is zanger en theoloog en zijn overdenkingen kennen altijd een humoristische noot.

Leesplannen


De overdenkingen die je elke werkdag hoort in De Nieuwe Morgen zijn ook te horen in de Bijbel-app van YouVersion. Onder de knop ‘leesplannen’ is het mogelijk om een aantal series van Hans Alblas, Sarianne van Dalen, Agnes Huizenga en Rob Favier te beluisteren. Na het luisteren van de overdenking, lees of luister je een aantal Bijbelteksten om zo zelf ermee aan de slag te kunnen gaan.

Groot Nieuws Radio is een samenwerking aangegaan met Jesus.net, de stichting die YouVersion vertegenwoordigd in Europa. De Bijbel-app van YouVersion is razend populair: op ruim 400 miljoen apparaten is de app geïnstalleerd. De app is beschikbaar voor onder andere iOS en Android.

Groot Nieuws uit de natuur


Als je in de natuur bent, dan kun je niet anders dan ontspannen en niet te denken aan de hectiek die de dag gaat brengen. Verwonder je en laat je verrassen in de natuur via deze rubriek én podcast! Je beleeft het buiten zijn alsof je er zelf bij bent in Groot Nieuws uit de Natuur. Presentator Annemarie Biljard trekt erop uit met natuurkenners en -liefhebbers en neemt je mee op avontuur. Luister alle afleveringen van Groot Nieuws uit de Natuur.

Reageren op De Nieuwe Morgen

Stuur een e-mail via dit formulier of stuur een Whatsappje via 0627065112.

Lees hier meer over app'en naar de studio.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.