Voor een perfecte start van de nieuwe dag. Met nieuws uit kerk en samenleving, een inspirerende overdenking en natuurlijk muziek. Je wordt van maandag tot en met donderdag wakker met Annemarie Biljard. Op vrijdag hoor je verschillende andere presentatoren van Groot Nieuws Radio het ochtendprogramma presenteren.

Annemarie Biljard

Annemarie Biljard

Haar wekker gaat iedere ochtend al heel vroeg, zodat ze op tijd in de studio van Groot Nieuws Radio kan zijn. Annemarie Biljard (1977) presenteert het programma De Nieuwe Morgen, voor haar dé manier om passie voor radio en passie voor God te combineren. "Ik denk dat er geen ander radiostation in Nederland is waar dat zo duidelijk kan als hier. Het is bijzonder dat we als christenen vanuit verschillende achtergronden in gesprek kunnen gaan over ons geloof."

De Nieuwe Morgen gemist

Meer Groot Nieuws gemist

do 09 juli

06:00 - 09:00

Beluister nu

wo 08 juli

06:00 - 09:00

Beluister nu

di 07 juli

06:00 - 09:00

Beluister nu

ma 06 juli

06:00 - 09:00

Beluister nu

Overdenkingen


Sarianne van DalenIn De Nieuwe Morgen hoor je rond 07:45 en 08:45 uur een overdenking. Op maandag hoor je Agnes Huizenga, coach en contextueel therapeut bij Intersession. Daarnaast is ze spreker en nauw betrokken bij New Wine. Op dinsdag is het de beurt aan spreker en coach Sarianne van Dalen (foto).

David de Vos is de overdenker op woensdag. Hij is een bekend evangelist en spreker in binnen- en buitenland namens Go and Tell. Op donderdag hoor je de overdenkingen van Hans Alblas. Zijn missie is om volgelingen van Jezus te inspireren en hen toe te rusten in hun wandel met God. Rob Favier sluit de week af op vrijdag. Hij is zanger en theoloog en zijn overdenkingen kennen altijd een humoristische noot.

Populaire app


De overdenkingen die je elke werkdag hoort in De Nieuwe Morgen zijn ook te horen in de Bijbel-app van YouVersion. Onder de knop ‘leesplannen’ is het mogelijk om een aantal series van Hans Alblas, Sarianne van Dalen, Agnes Huizenga en Rob Favier te beluisteren. Na het luisteren van de overdenking, lees of luister je een aantal Bijbelteksten om zo zelf ermee aan de slag te kunnen gaan.

Groot Nieuws Radio is een samenwerking aangegaan met Jesus.net, de stichting die YouVersion vertegenwoordigd in Europa. De Bijbel-app van YouVersion is razend populair: op ruim 400 miljoen apparaten is de app geïnstalleerd. De app is beschikbaar voor onder andere iOS en Android.

Groot Nieuws uit de natuur


Als je in de natuur bent, dan kun je niet anders dan ontspannen en niet te denken aan de hectiek die de dag gaat brengen. Afgelopen seizoen trok Annemarie Biljard, presentator van De Nieuwe Morgen, er regelmatig op uit. Met Embert Messelink bezocht ze prachtige natuurgebieden voor de rubriek Groot Nieuws uit de natuur. Alle afleveringen kun je hier nog een keer terugluisteren.

Reageren op De Nieuwe Morgen

Stuur een e-mail via dit formulier of stuur een Whatsappje via 0627065112.

Lees hier meer over app'en naar de studio.