Maar liefst 193 kinderen in armoede vonden een nieuwe sponsor. Dat werd tijdens de vrijdagavonduitzending op Groot Nieuws Radio officieel bekend gemaakt. Daarmee kwam er een einde aan de actieweek ‘Back to School’ van Groot Nieuws Radio en Compassion.

In de actieweek van 11 tot en met 15 oktober trok een grote gele Amerikaanse schoolbus Nederland door en stonden de gebruikelijke radioprogramma’s in het teken van de actie. “Deze week hebben we verhalen gehoord van kinderen in extreme armoede”, vertelt Groot Nieuws Radio directeur Wilfred Hardeman. Kort na de slotuitzending van de actie liep de teller op tot boven de 250. “De schrijnende situaties van kinderen zonder eten, drinken of een leven vol geweld hebben ons geraakt. Samen met onze luisteraars hebben we het verschil gemaakt voor meer dan 250 kinderen en hun gezinnen.”

Back to School
Kinderen in armoede zijn door de coronapandemie nog kwetsbaarder geworden dan ze al waren. Veel kinderen kunnen door de coronamaatregelen niet meer naar school. Geweld, misbruik en uitbuiting zijn toegenomen. De actie Back to School werd in het leven geroepen om voor zoveel mogelijk kinderen een sponsor te vinden.

Door een maandelijkse bijdrage krijgt een kind de kans om zich fysiek en emotioneel gezond te ontwikkelen. Het kind krijgt de kans om naar school te gaan, bouwt vriendschappen op en maakt kennis met het Evangelie. Dit gebeurt binnen de veilige muren van het Compassion-project, dat gerund wordt door medewerkers en gemeenteleden van een lokale kerk.