Tijdens een wereldwijde crisis krijgen armen vaak de zwaarste klappen. Om die reden werden kinderen in armoede door de coronapandemie nog kwetsbaarder dan ze al waren. Deze week zet Groot Nieuws Radio zich samen met Compassion in om voor zoveel mogelijk kinderen een sponsor te vinden.

(Huiselijk) geweld, misbruik en uitbuiting van kinderen in armoede namen toe. Veel scholen zijn vanwege coronamaatregelen nog dicht, terwijl dit juist een veilige omgeving is. Op scholen krijgen kinderen naast onderwijs vaak ook een goede maaltijd en medische zorg. Allemaal broodnodig om de cirkel van armoede te doorbreken.

“De situatie voor kinderen in armoede lijkt soms zo hopeloos. Niet alleen hebben ze weinig om van te leven, ook heerst er veel onveiligheid.”, vertelt Groot Nieuws Radio directeur Wilfred Hardeman. “Kinderen moeten zwaar werk doen of zijn niet veilig in hun eigen huis. Dat raakt me hard en diep. Daarom komt Groot Nieuws Radio in actie voor deze kinderen.”

Groot Nieuws Radio presenteert van 11 tot en met 15 oktober samen met Compassion Back To School. Verslaggevers gaan door het land met een schoolbus om verhalen op te halen. Presentatoren maken dagelijks inspirerende radioprogramma’s met boeiende gesprekken en bekende gasten.