De Back to School-week is niet alleen in Nederland onopgemerkt gebleven. Ook in het buitenland zijn er mensen die de activiteiten meekrijgen. Marien Korterink heeft een interview met Janneke, die in Zweden woont. In haar kerk vertelt ze over de Back to School-week.

Janneke woont sinds drie jaar met haar gezin in Zweden, maar daar kennen ze geen christelijk radiostation. Ze luistert naar het Nederlandse Groot Nieuws Radio en hoorde daar over de Back to School-week. “Ik hoorde bij Eunice een interview met Daniëlle Rebel die op de Filipijnen was geweest. Dat sprak me heel erg aan. En al die getuigenissen en andere vertalen die ik deze dagen heb gehoord, daar gaat je hart gewoon sneller van kloppen.”

Kerk

De actie van Back to School spreekt Janneke zo aan, dat ze erover wil vertellen in Zweden. “Zondag heb ik het openingswoord in de kerk. De verhalen dat ik tijdens Back to School heb gehoord ga ik daar vertellen.”

In de Back to School-week zetten Groot Nieuws Radio en Compassion zich in om zo veel mogelijk kinderen in armoede te sponsoren. Groot Nieuws Radio reist deze week met een Amerikaanse schoolbus door het land om verhalen op te halen.