Vorige week hebben we genoten van een mooie Back to School-week, waarin we samen met Compassion Nederland op zoek gingen naar sponsoren voor kinderen in armoede. Daarbij spraken we veel ambassadeurs van Compassion in Nederland, maar ook in het buitenland zijn er veel mensen die het werk een warm hart toedragen. Rebecca St. James bijvoorbeeld. Zij was tijdens onze actieweek op tournee, maar wilde donderdag alsnog heel graag in Backstage vertellen waarom zij het werk van Compassion steunt.

“Compassion is zo’n degelijke organisatie, met echt een integere manier van werken. Mensen denken vaak bij kindsponsoring: Is dit wel oké? En Compassion is dat, in alles wat ze doen. Ik heb het werk van dichtbij mogen zien in zes landen waar ze actief zijn, en ik vertrouw ze echt. Wat gaaf om te horen dat zoveel luisteraars van Groot Nieuws Radio deze week kinderen zijn gaan sponsoren!”

“De meest indrukwekkende reis die ik voor Compassion maakte was toen ik achttien of negentien jaar oud was. Ik heb toen het kind ontmoet dat ik sponsorde, en dat was heel bijzonder. Ook zag ik daar kinderen die niet gesponsord werden, en hoe ontzettend zij Jezus nodig hebben en uit armoede geholpen moeten worden. Een groot contrast met het grote verschil dat Compassion maakt in het leven van gesponsorde kinderen.”

“Wat ik ook mooi vind, is dat je met de kinderen kunt schrijven. Ze vertellen je dan zelf over het verschil dat sponsoring maakt in hun leven, daar kun je gewoon naar vragen! En ja, dat schrijven is wel eens moeilijk. We hebben het vaak te druk. Maar ik heb ook gezien hoe belangrijk het voor deze kinderen is: Sommigen zien de stapel brieven echt als hun meest kostbare bezit.”

Kingdome Come

Vrijdag komt er een nieuwe single uit van Rebecca St. James, genaamd Kingdome Come. Rebecca: “Het is echt een droom die uit komt. Ik wilde altijd al een nummer schrijven met mijn broers (Joel en Luke van For King & Country, red.), en dit is het. Het is een lied over opwekking en Jezus nodig hebben. Zoveel mensen voelen zich nu hopeloos. We bidden ervoor dat dit lied mensen echt aanmoedigt om God te aanbidden en ze weer hoop geeft.”

Uiteraard hoor je de nieuwe single als eerst op Groot Nieuws Radio. Een kind sponsoren via Compassion kan nog steeds via onze site!

Luister hier het hele gesprek met Rebecca St. James terug: