Het doel van Back to School is om zo veel mogelijk nieuwe sponsoren voor kansarme kinderen te vinden, zodat ze naar school kunnen en een toekomst kunnen opbouwen. Eén van de sponsoren is Anja, die Christina uit de Filipijnen sponsort. Als dank voor haar steun heeft de jonge Filipijnse een verrassing voor haar…

Anja sponsort al enige jaren verschillende sponsorkinderen, waaronder vijf (incl. een drieling) in de Filipijnen. Tijdens een bezoek aan de Aziatische archipel werd ze geraakt door de erbarmelijke omstandigheden waarin ze moeten leven.

Verrassing

Sponsormeisje Christina, het eerste kind dat Anja ging sponsoren, is enorm blij met de steun die ze krijgt. In de radio-uitzending van Blessings blijkt ze zelfs een audioboodschap te hebben ingesproken voor haar sponsor. Ze vertelt grote dromen te hebben. Zo wil ze graag ingenieur worden om haar gezin te kunnen helpen.

‘Mevrouw Anja’, zoals Christina haar noemt, is diep geraakt door de boodschap van de jonge Filipijnse. Ze spreekt live in de uitzending ook een boodschap in voor haar sponsorkind. Deze boodschap wordt door Groot Nieuws Radio naar de Filipijnen opgestuurd.

 

Beeld: Compassion, ter illustratie