Christelijke muziek, inspirerende gesprekken, ontroerende blessings en natuurlijk een hoop gezelligheid. De ingrediënten van Groot Nieuws Radio blijven ook in het nieuwe radioseizoen vertrouwd in het oor klinken. Maar je gaat wél een aantal nieuwe stemmen en programma’s horen vanaf 31 augustus 2020.

Ronald Koops terug bij Groot Nieuws Radio

Hij presenteerde eerder al programma’s als Avondmelange en Avondeditie bij Groot Nieuws Radio. Met ingang van het nieuwe radioseizoen is Ronald Koops terug als presentator bij dit station en zal hij te horen zijn in de vroege ochtend. Op donderdag en vrijdag presenteert Ronald De Nieuwe Morgen tussen 06:00 en 09:00 uur. Annemarie Biljard presenteert het programma op de andere werkdagen.

“Het mooie aan dit programma is dat je aan het begin van de dag zit”, vertelt Ronald. “Luisteraars worden wakker of zijn al onderweg naar een afspraak, terwijl de zon opkomt en een nieuwe dag begint. In De Nieuwe Morgen breng ik naast het nieuws van de dag ook een dosis gezelligheid. Ik wil ingewikkelde dingen uit het nieuws duidelijk maken, dat mag best op een ontspannende manier.”

De Nieuwe Morgen, elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur

Brandstof ook op vrijdag en zaterdag

Eunice Nahuis presenteert vanaf 31 augustus het programma Brandstof op maandag, vrijdag én zaterdag bij Groot Nieuws Radio. In dit programma staan de persoonlijke verhalen en missies van mensen centraal. Ook de goede doelen en partnerorganisaties van Groot Nieuws Radio krijgen een plek in dit programma, de verhalen die je voorheen in Mens & Missie hoorde.

“Elke uitzending hoop ik iets van God te zien in het verhaal van de ander”, vertelt Eunice. “Ik hoop dat andere mensen daar vervolgens iets aan hebben. Daar word ik gelukkig van! De ene keer zet een verhaal je tot actie aan, de andere keer is het een prachtig getuigenis.”

Brandstof, vanaf 31 augustus elke maandag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur

Voor vroege vogels: Bijbelstart

Het vroege ochtendprogramma De Bijbel Door krijgt per 31 augustus een opvolger: Bijbelstart. Carola Veldhuizen en Joost Bastiaans van TWR nemen je elke ochtend mee naar een gedeelte uit het Nieuwe Testament. Ook krijg je uitleg op wat voor manier je met die Bijbelteksten aan de slag kan. “Mijn hoop is dat luisteraars van Bijbelstart Gods woord kunnen toepassen in de dag die voor hen ligt. De eerste dingen die je op een dag hoort, draag je de rest van de dag mee. Daarom is het belangrijk om je dag met God en Zijn Woord te starten.”

Bijbelstart, vanaf 31 augustus elke werkdag vanaf 05:25 uur

Luister de bekendmaking

Het nieuws over de nieuwe programmering werd maandagochtend bekendgemaakt in De Nieuwe Morgen. Luister hier de bekendmaking terug.

Beeld: Gertjan van Ginkel