In de On the Move actieweek komen heel wat Compassion ambassadeurs voorbij. Zo sprak Hans met Eline Bakker. Ze zit midden in de EXODUS tour met InSalvation. In deze tour staat gerechtigheid centraal. Hoe ze dat in de tour uitdragen en haar persoonlijke betrokkenheid bij Compassion eruit ziet, vertelt Eline in On the Move met Hans.

EXODUS tour

De concerten van de EXODUS tour zijn gevuld met aanbiddingsmuziek van InSalvation en Eline Bakker. Ook ‘het Compassion-moment’ is vast onderdeel van de avonden. Jafeth, Sifra en Tanja van InSalvation vertellen over hun reis naar Ghana. Zo laten ze het werk van Compassion mooi zien en is er een oproep voor nieuwe sponsoren. Daar wordt goed op gereageerd; tijdens de eerste avond vonden al twintig kinderen een sponsor. Het doel om vierhonderd sponsoren te vinden, lijkt aardig te lukken: “Dat maakt de avonden helemaal een feest!”

Betekenisvol

Zelf is Eline sponsor van een Lawane uit Brazilië. Ze vindt het heel mooi dat ze weet hoe Compassion werkt: “Je mag iets doen waarvan je weet dat het echt uitwerking heeft in het leven van een kind. Eigenlijk ook in het gezin van het kind en soms zelfs in het dorpje waar het kind woont. Het is zo ontzettend betekenisvol en effectief.”

Ook het persoonlijke aspect vindt Eline heel leuk: “Je maakt niet zomaar een bedrag over, maar je bent heel specifiek gekoppeld aan een kind waar je ook contact mee hebt. Dat voelt heel goed!”

Tips voor contact

Het is niet altijd makkelijk om veel contact met het kind dat je sponsort te hebben, dat ervaren veel mensen. Ook voor Eline schiet het er gauw bij in. Toch heeft ze een paar manieren gevonden die haar helpen.

Zo onderhoudt ze niet alleen zelf het contact, maar probeert ze haar kinderen zo veel mogelijk erbij te betrekken: “We hebben een foto van Lawane heel duidelijk in de kamer staan. Als ze een mooie tekening maken, dan stel ik voor om een foto daarvan op te sturen. Voor mij werkt dat contact met de kinderen samen heel goed. Maar je moet vooral de lat voor jezelf niet te hoog legen. Het is al hartstikke mooi dat je een kindje ondersteunt en af en toe een brief sturen is dan al mooi meegenomen!”