Miljoenen kinderen groeien op in extreme armoede. Door het ontbreken van basisvoorzieningen hebben ze geen eerlijke kans om zich gezond te ontwikkelen. Van 12 tot en met 16 september komen Groot Nieuws Radio en Compassion samen in actie om een stem te vormen voor deze kinderen. Met een gele schoolbus reizen ze door Nederland om aandacht te vragen voor de grote voedseltekorten in armoedelanden.

Zicht op een hoopvolle toekomst hebben kinderen die opgroeien in armoede vaak niet. De pandemie, klimaatveranderingen en een wereldwijde voedselcrisis maken hen nog kwetsbaarder dan ze al waren. Dat leed lijkt niet te overzien. Tijdens de actieweek ‘On The Move’ vragen Groot Nieuws Radio en Compassion om in actie te komen voor deze kinderen. Luisteraars worden gevraagd een kind te ondersteunen. Daarmee bieden ze die kinderen een kans om zich zo goed als mogelijk te ontwikkelen.

Succesvolle actie

Het is de tweede keer dat Groot Nieuws Radio en Compassion samen een actieweek organiseren. In oktober 2021 reed een grote, gele Amerikaanse schoolbus door Nederland. Een week lang stond de radio in het teken van ‘Back to School’. Het doel: zoveel mogelijk kinderen uit extreme armoede bevrijden. En dat was een groot succes! Meer dan driehonderd kinderen vonden dankzij deze actieweek een sponsor. Reden genoeg om ook in 2022 een actieweek te organiseren. Eerder deze zomer was relatiemanager Roy Vogelaar van Compassion te gast in het programma Brandstof om vooruit te kijken naar wat we gaan doen en waarom dit zo nodig is.

‘On the Move’ hoor je van 12 tot en met 16 september 2022 de hele dag bij Groot Nieuws Radio.