Marc Floor (“Zelf zeg ik altijd Marc”) ten Brinke stond in 2021 in de finale van The Voice Kids en timmert sindsdien aan een carrière als muzikant. Hij stond in een vol Ahoy tijdens de EO Jongerendag, is razend populair bij jongeren en droomt ervan om over “een jaar of tien in een uitverkocht Ziggo Dome te staan met een mix van christelijke en seculiere liedjes.”

Zijn DM-inbox op Instagram zit dagelijks zo vol met berichtjes dat zijn zusje namens hem alles leest. Zelf is Marc Floor sinds een paar weken student aan de Herman Brood Academie om zo een betere artiest te worden, terwijl hij ondertussen ook bezig is met nieuwe muziek. Want muziek maken is zijn allergrootste droom. “Het maakt niet uit of het voor 10 mensen is, of voor een miljoen. Maar zoals het nu gegaan is heeft me wel een beetje overrompeld.” In 2021 deed de zanger mee aan The Voice Kids. Succesvol, want hij haalde het tot aan de finale. En nu kan hij niet meer rustig een hapje eten met vrienden zonder dat er iemand om een foto vraagt. “Maar dat vind ik wel leuk, hoor!”

Way Maker

Inmiddels is op het spotifyaccount van Marc Floor een aantal tracks te vinden. Eigen werk zoals ‘Hé Meester’ en ‘Zeventien’, maar ook covers van anderen waaronder Way Maker van Leeland. “Ik vind dat een supermooi nummer. Samen met mijn producer zat ik in de studio en we dachten: yo, laten we een christelijk nummer opnemen. Dat is Way Maker geworden en het was zo mooi dat we het gewoon online hebben gezet. Het is nu een van mijn meest gestreamde covers op Spotify”.

Dankbaarheid

In de uitzending laat Marc Floor ook alvast een clip van 30 seconden horen van zijn nieuwste tune waar hij momenteel aan werkt. Het is nog niet af en heeft nog geen titel, maar wel een heel duidelijke boodschap. “Het gaat over jongen die aan andere kant van de wereld zit en het veel minder heeft. Dat ik denk dat ik veel dankbaarder moet zijn. Voor mij is dat soms een last, terwijl het voor hem een droom is.” De thematiek is heel anders dan zijn eerdere tracks. “Het past wel bij mij. Mijn nummers laten zien wie ik ben.”

Miljoen voor het goede doel

Het past naadloos binnen het project waar heel het gezin Ten Brinke mee bezig is. “Tijdens corona hadden we veel tijd over om leuke dingen te doen, “blikt Marc Floor terug. “Papa zei toen ook telkens: laten we ook wat voor de buurvrouw doen of iemand anders. Wij waren alleen maar leuke dingen aan het doen, paintballen, naar het zwembad. Dus kwam het idee: we starten een stichting om op te komen voor mensen die het minder hebben. We zijn geld gaan inzamelen en willen mensen in beweging brengen.” En nu is er het superambiteuze doel om een miljoen euro op te halen met #JustAMillion voor vier projecten, waaronder Compassion waar vader Jurrien ten Brinke al jaren werkt.

Naar Lesbos

Onderdeel van het mensen activeren om in beweging te komen voor anderen is ook het nummer ‘Een plek voor jou en mij’, vertelt Marc Floor. “We zijn naar Lesbos gegaan voor een videoclip en hebben een mini docu van de reis van gemaakt.” De reis naar Lesbos was niet zomaar alleen voor de videoclip, vult vader Jurrien aan. “Mijn vrouw Janet en ik zijn er vaker geweest, we hebben onder andere geholpen om een medische missie op te zetten. We hebben de vluchtelingenproblematiek daar gezien en hadden al iets met de mensen en de schrijnende situatie op Lesbos. Toen het kamp in Moria afbrandde vroegen we onszelf af: hoe kunnen we jonge generatie in deze tijd hiervoor in beweging brengen om verschil te maken. Dat je niet alleen maar op je telefoon zit te swipen naast je huiswerk. Je kunt ook nu inspireren en de ander helpen. We hebben er een liedje over gemaakt en daar die reis aan gekoppeld. En tsja, ik zit al ruim 15 jaar op een marketingafdeling. Dus dan neem je ook een camera mee om dit op de socials te delen en zo leeftijdsgenoten te inspireren.”

Impact

En dat had ook veel impact op hemzelf, vertelt Marc Floor. “Ik had alle verhalen van papa wel gehoord, over de armoede die hij zag tijdens zijn reizen voor Compassion. Dat hoor je, en dan denk je: het zal, maar is aan de andere kant van de wereld. Maar toen kwam het heel dichtbij. Het hakt erin als je die kampen ziet. De laatste dag dat we er waren ging het heel hard regenen. Alles was vies van de modder. Het is gek om te zien dat er mensen van mijn leeftijd in Europa in zulke tenten moeten leven. Dat hoort niet. Ik ben blij dat papa ons dit heeft laten zien, want het geeft mij dankbaarheid. Dat ik denk: yo, je woont in een mooi huis en je hebt het goed. Je kunt warm douchen, soms zelfs wat te lang… Daar ben ik dankbaar voor.”

Luister het hele gesprek van Marc Floor en de besproken tracks hieronder terug.