Tijdens onze actieweek is ook Philippa Hanna te gast. We kennen deze Britse singer-songwriter van haar mooie muziek en haar unieke stem. Regelmatig draaien we haar liedjes op Groot Nieuws Radio, bijvoorbeeld het nummer You’re Still God. Ook Philippa is ambassadeur van Compassion. Samen met Hans praat ze over haar muziek, de kinderen die ze sponsort en de boodschap die ze aan de wereld wil meegeven.

Goedheid van God

De muziek die Philippa Hanna maakt is bemoedigend. Ze heeft een mooi doel voor haar muziek: “Ik wil mensen wijzen op de goedheid van God en het feit dat Hij nooit verandert. Veel dingen veranderen, in ons land en ook in mijn eigen leven. Het is gemakkelijk om je dan af te vragen waar God is in de situatie. Maar ik ontdek steeds opnieuw dat God dezelfde is. Daar wil ik mensen aan herinneren.”

Niet alleen met haar eigen muziek is Philippa druk, ze is ook deel van het muziekteam van haar kerk LIFE Church. Op dit moment zijn ze bezig met hun eerste album: “We willen de muziek zo veel mogelijk om Jezus laten draaien. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar toch zijn we vaak nog bezig met de show eromheen. Daarom zijn we letterlijk van het podium afgekomen. Nu staan we in de zaal met de mensen om ons heen. Dat helpt echt, er zijn hele mooie nummers uitgekomen. Het album gaan we in november opnemen.”

Stap in geloof

Philippa is al lang ambassadeur van Compassion. In 2007 begon ze met het sponsoren van Carlos uit El-Salvador: “Toen ik net christen was, wilde ik iets doen dat meer is dan alleen liedjes zingen. Muziek maken is heel waardevol, maar ik wilde een stap in geloof zetten met het weinige geld dat ik had. Ik werkte toen nog in een horeca en daarnaast was ik een beginnende muzikant. Toch wilde ik een kind sponsoren. Het was echt een stap in geloof. Ik vroeg God om genoeg geld te geven om te kunnen sponsoren. En God zorgde ervoor dat het lukte”

Door het geld dat de klanten extra gaven, had Philippa steeds net genoeg geld om Carlos te kunnen sponsoren. Totdat Carlos afstudeerde, deed ze dat. Ze kreeg ook de kans om hem te ontmoeten. Het was een heel emotioneel moment: “Toen ik hem zag, zag ik hoe het geld dat ik met moeite bij elkaar sprokkelde, zijn leven heeft veranderd. Ik besefte dat ik zo’n belangrijke rol in zijn leven speelde. Het was alsof ik familie ontmoette, alsof hij mijn zoon was. Ik vond het prachtig om te zien dat hij zo’n geweldige jongeman is geworden.”

Philippa mocht zingen op de diplomering van Carlos. Zijn moeder vertelde hoeveel haar bijdrage heeft betekend. Veel van Carlos’ vrienden hebben geen studie gedaan. Zij belandden in de criminaliteit. Door het sponsortraject, voorzag Philippa’s steun niet alleen in de basisvoorzieningen. Het zorgde er ook voor dat er in het project op Carlos gelet werd, zodat hij een mooie toekomst voor zich heeft.

Omhoog kijken

Carlos is inmiddels opgegroeid, maar nog steeds sponsort Philippa kinderen uit de Compassion projecten. Samen het haar man, sponsort ze nu maar liefst zeven kinderen: “Elke keer als we een kind sponsoren, zegent God ons. Hij vermeerdert wat we hebben. Wat voor mij maar een klein offer is, is voor die kinderen iets heel groots. Ik weet dat het moeilijke tijden zijn en dat mensen het zelf moeilijk hebben, maar nog steeds voorziet God.”

Daarover zingt Philippa ook in het nummer You’re Still God. Dit is het nummer dat ze nu met de wereld wil delen: “Laten we omhoog kijken! Het is zo makkelijk om naar de problemen om ons heen en onze eigen omstandigheden te kijken. Maar als we omhoog kijken naar God dan worden we vernieuwd en vinden we vrijheid. Hij is altijd goed!”

Je kunt hier het hele gesprek én het live-optreden van Philippa terugluisteren: