In 2008 verscheen het album ‘Geef Mij Geloof’ van Mannenkoor Groot Rotterdam. Het werd opgenomen in de Evangelisch Lutherse Kerk van Den Daag en bevat 15 liederen. Het album is deze week Wens CD van de Week.

De Nederlandse taal staat centraal in het repertoire van dit schijfje, maar met ‘Sanctus’, ‘Benedictus’ en ‘Agnus Dei’ bedient men zich ook van het Latijn. ‘This Is The Day’ is het enige Engelstalige lied.

Enerzijds vinden we bekende koorliederen als ‘Dankt, Dankt Nu Allen God’, ‘Het Nieuw Jeruzalem’, ‘Heer, Ik Kom Tot U’ en ‘Abba Vader op deze CD, maar met ‘Geef Mij Geloof’ en ‘Denk Dan Aan Mij’ zitten er ook wat verrassingen bij.

Het koor wordt op dit schijfje begeleid door Janco Belder (orgel), Kees Alers (dwarsfluit) en Arjan & Edith Post (trompet). Solisten zijn Marjo van Someren (sopraan) en Bart Oenema (bariton).

Het mannenkoor werd in 1978 opgericht als ‘Mannenkoor der Gereformeerde Gemeenten ‘Groot Rotterdam’ en stond sinds 1983 onder leiding van dirigent Matthijs van Noort. Hij werd in 2012 opgevolgd door Paul Heijboer, die dirigent bleef tot het koor in 2016 officieel werd opgeheven.