Je hoort muziek van Oriolus in onze uitzendingen regelmatig voorbij komen. Soms in samenwerking met New Voices, waar het dan om het album ‘Psalms & Hymns in Engelse Stijl’ gaat, maar vaak ook als Oriolus als enig uitvoerend koor. In dat geval hebben we te maken met liederen van het album ‘I Have A Home’, dat deze weel Wens CD van de Week is.

De titel van het album is geleend van het gelijknamige lied van John. W. Peterson, waarin vooruit gekeken wordt naar ‘het leven aan de andere kant van de rivier, waar ik eens binnen zal gaan’.

Het album bevat een selectie van de liederen die het klassiek georiënteerde projectkoor in de jaren daarvoor onder leiding van André van Vliet uitvoerde, waarbij het Engels de hoofdtaal is, maar er ook in het Frans, Duits, Latijn en Nederlands gezongen wordt. Daarom vind je op het achttien liederen tellende album, een variatie aan titels: ‘Nun Singt Mein Herz’, ‘Tebe Poém’, ‘Met Het Oog Op U Gericht’, ‘You Are The Light’, ‘Come As A Child’ en ‘Je Laisse A Tes Pieds Mes Fardeaux’.

Oriolus werd in 2008 opgericht. Het koor wordt op ‘I Have A Home’ begeleid door Marcel van de Ketterij (orgel), Jan Lenselink (piano), Mark Wester (slagwerk), Sylvia Maessen (contrabas) en Kees Alers (fluit). In diverse liederen is de sopraan-stem van Marjo van Someren te horen.

Oriolus – I Have A Home  (2014, JQZ Muziekproducties)

 

Beeld: Facebook Oriolus