We leven in een bijzondere tijd, waarin koren niet (gezamenlijk) oefenen, muzikanten (bijna) niet optreden en bezoekers dus geen concerten bezoeken. Logisch gevolg is dat er in deze tijd ook praktisch geen nieuwe CD’s verschijnen. Dat geeft ons voor Wens de gelegenheid bij de ‘Wens CD van de Week’ te kiezen voor albums die ook járen na het verschijnen hun kracht niet verloren hebben.

De komende twee weken ligt de aandacht op ‘Vox Jubilans Zingt Psalmen Deel 1 en 2’, die het Waddinxveense koor met dirigent Pieter Stolk opnam. Twee albums die rond de eeuwwisseling verschenen en waar in totaal 30 psalmen op staan. Het gros van deze liederen bevat de klassieke bewerking (bij Vox noemen ze dat ‘de zondagse melodie’).

Alle opnamen van deel 1 zijn opgenomen in de Grote Kerk van Dordrecht. Op deel 2 zijn ook opnamen vanuit de Lutherse Kerk van Den Haag en de Bovenkerk van Kampen gebruikt. Op deel 1 is het orgelspel van Jan Mulder. Ook op deel 2 is Jan Mulder nadrukkelijk aanwezig, maar zijn ook opnamen met Feike Asma, Jan Zwanepol en Klaas-Jan Mulder toegevoegd.

Pieter Stolk was van 1981 tot aan zijn overlijden in 2007 dirigent van Vox Jubilans. Hij werd opgevolgd door André van Vliet.

Beeld: Facebookpagina Vox Jubilans