Nienke was 13 jaar toen haar eerste album ‘My Hiding Place’ met instrumentale piano-improvisaties verscheen. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, is Nienke achttien jaar en heeft ze flink wat vlieguren achter de vleugel gemaakt.

Daarom leek de tijd rijp om in de Dutz-studio van Oudenbosch een nieuw album op te nemen, waarop bijna een uur pianomuziek te vinden is. Waar het eerste album nog vooral bestond uit improvisaties op traditionele en moderne geestelijke liederen, kiest Nienke er op ‘Not Alone’ voor om ook een aantal populaire melodieën in het repertoire op te nemen.

Op die manier worden liederen als ‘Ga Niet Alleen Door ‘t Leven’, ‘Vaste Rots Van Mijn Behoud’ en ‘Blijf Mij Nabij’ afgewisseld met ‘Eenzaamheid’, ‘Stand By Me’ en ‘Achter De Wolken’, terwijl er dus ook een rol is voor ‘Can’t Help Falling In Love’, ‘Perfect’ en ‘Time To Say Goodbye’ (dat plezierig verweven is met ‘You Raise Me Up’).

Nienke heeft een plezierige speelstijl, die in veel gevallen rust ‘op de achtergrond’ zal brengen, maar het is geenszins een straf om haar improvisaties ook op de voorgrond te hebben. En dat is dus precies wat we komende week gaan doen… het allemaal extra in de schijnwerpers zetten als Wens CD van de Week.

Met de opbrengst van haar albumverkoop ondersteunt Nienke het werk van Open Doors en MAF Nederland.

Bestel Not Alone van Nienke de Deugd (2021, Interclassic Music) via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio