Wens

Elke dag 19:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Michael W. Smith Sky Spills Over (Radio-Edit)
Luister

CD van de Week in Wens

Chr. Gem. Koor De Zeeklank Vollenhove - Ik Zing Een Eeuwigdurend Lied - Ononderbroken deel 1

Chr. Gem. Koor De Zeeklank Vollenhove - Ik Zing Een Eeuwigdurend Lied - Ononderbroken deel 1maandag 24 september 2018 17:00

Meestal pakken we een gloednieuw album als 'Wens CD van de Week', maar soms is het mooi om even wat bijzondere klassiekers erbij te pakken. Het psalmenalbum 'Ononderbroken; bijvoorbeeld, dat onder de naam 'Ik Zing Een Eeuwigdurend Lied' door het leven gaat. Op de CD staat een zestiental psalmbewerkingen van Johan Bredewout, met teksten van Jan Blei, Hans Bouwma en Hans de Ruiter.

De basistekst als uitgangspunt, maar tóch weer allemaal nieuw. Nou ja, nieuw... eigenlijk hebben we het over opnames uit 2000. In de jaren die volgden zijn liederen als 'Heer, Mijn Hart Zoekt U Te Vinden', 'Ik Blijf Hem Prijzen In Mijn Lied' en 'Wij Loven En Prijzen' bij heel veel collega-koren in de map gekomen en van menig lied zijn we zelfs gaan denken dat ze al decennia oud zijn. Dat is dus niet het geval én een mooie reden om deze week dit oorspronkelijk geluidsdocument onder de aandacht te brengen.

De liederen worden gezongen door Bredewouts eigen koor – Chr. Gem. Koor De Zeeklank uit Vollenhove –, met hier en daar solozang van Desiree van Donk. De muzikale invulling is van Marcel van de Ketterij (orgel), Johan Bredewout (keyboards), Henk van der Maten (vleugel), Anja van der Maten (hobo), Jacques Marcus (fluit), Ilse van der Steen (viool), Regina Ederveen (harp), Eric Olsman (contrabas), Arjan Post (trompet/bugel), Edith Post (trompet) en Richard Jansen (slagwerk).

De CD kun je hier bestellen.

Meer CD's van de Week in Wens