Maandag waren er in De Lunchroom twee jonge dames van twaalf jaar te gast. Daan kreeg een appje van de meiden waarin ze vroegen of ze wat op de radio mochten vertellen over een project waar ze druk mee zijn. Ze halen geld op voor Oeganda voor mensen die het niet zo breed hebben. Ze wilden de gelegenheid gebruiken om luisteraars op te roepen te doneren.

Samen gaan ze tien kilometer wandelen met water in hun bolderkar. Hoeveel liter water ze meedragen bepalen de donateurs. Al het geld dat ze inzamelen delen ze door tien. Ze hebben al één keer gelopen en ze haalden daarvoor 400 euro op. Dat betekent dus dat ze met 40 liter water op pad zijn gegaan.

10 mei wordt er weer gewandeld. Het doel was om 1000 euro binnen te halen. Na het interview besloot Daan om de meiden nog een keer te bellen, want er was grote vooruitgang. Er kwam een appje de studio binnen waarin iemand meldde dat er 500 euro wordt gesponsord. Na het horen van dit nieuws reageerden Lois en Julia stom verbaasd. Inmiddels zitten ze al op ruim 1500 euro.

Het hele gesprek terugluisteren kan hier.

Ook doneren? Dat kan hier.