Ronald Koops presenteert voorlopig de donderdag en vrijdag uitzendingen van De Nieuwe Morgen niet. De vaste presentator van de twee laatste uitzendingen in de week van De Nieuwe Morgen koos ervoor om tijdelijk gas terug te nemen.

Dat werd in de radio-uitzending van De Nieuw Morgen op 25 november afgekondigd. In de SevenFM podcast van Wilfred Hardeman en Gerald van Dijk – De man in huis – vertelt Ronald zelf wat er aan de hand is: “Ik heb vorige week besloten gas terug nemen omdat ik op dit moment overwerkt thuis zit, overspannen. Dat ik moet stoppen met dingen die leuk zijn. Kwetsbaar zijn in de media vind ik niet zo leuk, maar ik ben niet de enige die het overkomt en meemaakt. De meest makkelijke weg was geweest dat ik er niet aan had toegegeven en nog langer was doorgegaan. Op een gegeven moment zeggen mijn lichaam en gestel tot hier en niet verder. Ik ben perfectionistisch, ga maar door en door. Dat gaat ten koste van van mijzelf. Hier moet ik doorheen. Dat voel ik. Pas daarna kan ik verder kijken.”

In de periode van Ronalds afwezigheid worden de uitzendingen op donderdag en vrijdag van De Nieuwe Morgen overgenomen door collega’s.