Met nog een week te gaan tot de Pinksterconferentie en het verschijnen van de nieuwe cd met Opwekkingsliederen had Laurens in de Lunchroom een leuke primeur vanmiddag.  Als allereerste mocht hij het nieuwe lied Het Komt Door Zijn Naam van Elisa Krijgsman draaien op de Nederlandse radio.

In de uitzending was Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking te gast. Hij is een van de leden van de selectiecommissie die bepaalt welke liederen er op de opwekkingscd’s komen. “Elisa heeft een prachtig lied geschreven over dat we zelf een getuigenis zijn, maar we kunnen Zijn Naam ook gebruiken om vrijheid te proclameren en positief over het leven van mensen uit te spreken.”

“Het lied past heel goed bij het thema en het verhaal van de pinksterconferentie. Het thema is een getuigenis van dankbaarheid. We kijken terug op 50 jaar pinksterconferentie. Het past ook bij het verhaal van ons allemaal. Het leven staat door corona min of meer op z’n kop, Waar kun je dan zekerheid halen? Alleen bij Jezus, het komt door Zijn naam. We waren het er ook snel over eens: dit lied komt op de CD.”

Concert Martin Smith

In het gesprek met Laurens gaf Ruben Flach nóg een primeur weg. Wel nog onder voorbehoud van de coronamaatregelen, “maar als het allemaal lukt, komt Martin Smith maandag live naar Vierhouten voor een concert.” Dit concert op maandagmiddag is ook via Groot Nieuws Radio te volgen.

Het Komt Door ZIJN Naam is een nieuw lied en er is nog niet eerder een opname van vrijgegeven. Het is dus echt een origineel lied. Benieuwd dat klinkt? Luister het gesprek én de primeur van Het Komt Door ZIJN Naam op de radio hieronder terug.