Groot Nieuws Radio
Luister nuWord nu vriend

Artikelen / Groot Nieuws Radio

Liveblog: De hoogtepunten van het Vriendenspel

6 november 2023

Tijdens de Vriendenweek nodigen we je uit om vriend te worden van Groot Nieuws Radio. Dat doen we niet alleen vanuit de studio, maar ook vanuit het land. Elke dag gaan er twee collega's op pad voor het legendarische Vriendenspel. De duo's nemen het tegen elkaar op in een strijd om de meeste punten binnen te halen. In dit liveblog houden we je de hele dag door op de hoogte van de leukste en mooiste momenten.

Vrijdag - Tim & Maria

De laatste dag van de Vriendenweek breekt aan. Dat betekent dat vandaag ons laatste duo van presentatoren op pad gaat. De beurt is aan Tim en Maria. Hun eerste opdracht: zorg dat je om 08:10 in Zwijndrecht bent!

18:15 | Eindstand

Nummer 1: Tim & Maria - 1785 punten
Nummer 2: Hans & Nando - 1290 punten
Nummer 3: Laurens & Daan - 1205 punten
Nummer 4: Eunice & Siem - 1110 punten
Nummer 5: Annemarie & Lukas - 925 punten

17:30 | Zoektocht naar de mystery bn'er + bijzondere ontknoping

Net als de andere duo's, kregen Tim en Maria een speciale laatste opdracht. Ze moesten een mystery guest zoeken. De hints brachten het duo bij restaurant Post in Dordrecht. Daar zat niemand minder dan Wim Bevelander het duo op te wachten. Omdat ze het goed raadden, kregen Maria en Tim weer een hoop punten erbij. Daarmee kwam er een hele bijzondere tussenstand van het klassement...

14.41 | Maria helemaal in haar element in de oliebollenkraam

Meewerken in de oliebollenkraam! Dat was de opdracht die Tim en Maria kregen van Businessclub-lid Bakkerij de Koning. En met name Maria vond dat helemaal fantastisch. Ze was helemaal in haar element en de oliebollen gingen als warme broodjes over de toonbank.

12.49 | Wat weet jij over de stad Gorinchem?

De spreekbeurt! Inmiddels een vast en vetrouwd onderdeel van het Vriendenspel. Tim en Maria moesten er ook aan geloven en kregen de opdracht om een spreekbeurt te houden over Gorinchem. En dat ging ze redelijk af!

12.21 | Selfies in Gorinchem

Het is gezellig in Gorinchem! Heel wat luisteraars komen langs om een selfie te maken met het duo van vandaag. En dat levert allemaal extra punten op voor Tim en Maria. Dus mocht je ze vandaag tegenkomen: maak dan een selfie!

10.18 | Mooie en enthousiaste vriendenoproep van luisteraar Margo

In Hardinxveld-Giessendam ontmoetten Tim en Maria een hele enthousiaste en bevolgen luisteraar: Margo. Ze deed een oproep om Vriend te worden, vol passie! Nu kan je bijna niks anders doen dan daar gehoor aan geven. Vriend worden kan hier!

08.54 | Een goede daad doen

Hoe kan je de dag beter beginnen dan met het uitvoeren van een goede daad voor een ander? Dat is precies wat Tim en Maria moesten doen. En met liefde! Ze gingen langs bij luisteraar Heidi. De goede daad: maak een ontbijtje!

Donderdag - Nando & Hans

In de omgeving van Leiden doet het volgende duo er alles aan om de meeste punten binnen te slepen. Vandaag bestaat het duo uit presentator Hans van Vuuren en Muzieksamensteller Nando Kok.

Team donderdag haalde in totaal 1290 punten.

17.17 | Wie o wie is de mystery bn'er?

Ook vandaag was de laatste opdracht luid en duidelijk: vind een mystery bn'er, ergens in de omgeving van Gouda. De zoektocht van Hans en Nando begon in de stad, bij Bijbelshop Samma. Daar kregen ze de eerste hint, om vervolgens uit te komen bij een appartementencomplex. Wie ze daar aantroffen? Elise Mannah! 

Dat betekent punten in de pocket!

13:49 | Spreekbeurt over Zoetermeer

Zoetermeer! Wie kent het niet? Nando en Hans moesten zich in ieder geval goed inlezen vanmiddag, want ze kregen de opdracht om een spreekbeurt te houden over de stad. En in die spreekbeurt moesten ze ook nog eens twee titels van liederen verwerken. Ook je kennis bijspijkeren én weten of de opdracht is gehaald? Je hoort het hieronder.

12:48 | Raad de Top 1008-plaat

In hun werk zijn Nando en Hans elke dag druk met muziek. Nando als muzieksamensteller en Hans als presentator van het muziekprogramma Backstage. De opdracht om een Top 1008-plaat te raden, zou dus appeltje-eitje moeten zijn.

Hint 1 was het adres van de Vredeskerk in Katwijk en hint 2 was een foto van een toiletbordje. Na speuren en puzzelen kregen ze uiteindelijk ook een derde hint, die ze al helemaal zou moeten overtuigen. Lukt het de muziekkenners om de Top 1008-plaat te raden? 

11:45 | Meehelpen bij businessclub-lid Alexanderhoeve Katwijk

Aan het begin van Brandstof kregen Hans en Nando de opdracht om de handen uit de mouwen te steken. Ze moesten aan de slag met het inpakken van kaaspakketten, bij de Alexanderehoeve in Katwijk. Na een stroeve start kwam het duo uiteindelijk op gang. Maar was het goed genoeg om punten te verdienen?

10:00 | Trijnie bedanken bij haar werkplek Brownies & Downies

De lekkerste brownie van Katwijk? Die vind je bij Brownies & Downies! Op deze plek werken mensen met een beperking.  Zo ook luisteraar en Vriend Trijnie. Hans en Nando bezoeken Trijnie op haar werk en hebben een mooi cadeau voor haar!

08:50 | Op de koffie bij Vriend Matanja

In Leiden gaan Nando en Hans op bezoek bij Matanja. Als een van onze fanatieke luisteraars vertelt Matanja waarom ze zo graag naar ons luistert: "Ik luister heel graag naar Bij Jorieke tijdens het schoonmaken. Dat is echt het beste wat er is, want dan vergeet ik hoe rot het is om mijn huis schoon te maken."

07:45 | Gespot in Leiden

De eerste opdracht is om op tijd in Leiden aan te komen. En dat is gelukt! Precies op de grens van de stad staat het duo bij een tankstation. Luisteraar Christine zag de mannen op weg naar haar werk in hun knaloranje hoodies staan. Ze kwam gezellig langs en maakte een foto, wat het duo weer extra punten oplevert!

Woensdag - Eunice & Siem

Vandaag zijn Eunice Nahuis (presentator van Brandstof) en Siem Lindhout (redacteur van De Dag Van Vandaag) op pad voor het Vriendenspel. Ze zijn in Zeeland!

Team woensdag haalde in totaal 1110 punten

17:46 uur | Tussenklassement

Deze week speelt elke dag een presentatieduo het Vriendenspel. Door middel van opdrachten en nieuw aangemelde vrienden kan elk duo punten verdienen. Maar hoe staat het ervoor in het klassement? Een voorlopige tussenstand!

Nummer 1: Laurens & Daan - 1205 punten
Nummer 2: Eunice & Siem - 1110 punten (voorlopige tussenstand)
Nummer 3: Annemarie & Lukas - 925 punten

Donderdag gaan Hans van Vuuren en Nando Kok op pad. En vrijdag strijden Tim Hendriks en Maria Danse om een plek in het klassement.

17:15 uur | Wie is de mystery guest?

De grande finale van deze woensdag in de Groot Nieuws Radio Vriendenweek! Eunice en Siem gingen op zoek naar een mystery guest in de omgeving van Goes. De eerste hint ging over honden, de tweede hint was een WhatsApp-geluidje. En hint 3 ging over het lied 'Echte helden' van Matthijn Buwalda en Elbert Smelt. Wie zijn de echte helden van Groot Nieuws Radio? De mystery guest hebben ze gevonden: het is Groot Nieuws Radio luisteraar Mariet den Ouden!

De ontknoping kun je hieronder terugluisteren:

15:27 uur | Waarom lid worden van de Businessclub?

Eunice & Siem zijn te gast bij Iris van camping & eterij Zeeuws Genieten. Daar zullen ze een opdracht uitvoeren om dit businessclublid te helpen.

Iris legt uit waarom ze lid is van de Groot Nieuws Radio Businessclub. "Het is zo gaaf om als christelijke ondernemers verbonden te zijn. Als je tegen bepaalde dingen aanloopt, dan kun je daar over praten met andere christelijke ondernemers."

Het verraste Iris dat er zoveel ondernemers uit haar buurt lid zijn van de Businessclub. "Bijvoorbeeld van bedrijven waar je helemaal niet van verwacht dat ze een christelijke directeur hebben. Dat alleen is al heel gaaf. Je hebt ook dingen die je onderling kunt uitwisselen of hulpvragen die je kunt stellen. Want ik een meerwaarde vind aan de Groot Nieuws Radio Businessclub is dat je je geloof kunt delen!"

Floris de Roover, relatiebeheerder bij Groot Nieuws Radio, legt uit waarom het de moeite waard is om lid te worden van de Groot Nieuws Radio Businessclub. "Omdat je meehelpt aan het verspreiden van positieve en bemoedigende boodschappen die we via Groot Nieuws Radio elke dag het land in mogen slingeren. Dat is al reden genoeg om hier in te investeren. En alleen deze week maak je kans op een gratis productie van een radiospotje voor jouw bedrijf!"

Meer info? Neem contact op!

14:04 uur | Welke Top 1008-plaat zoeken we?

Welk lied is het? Afgelopen uur zochten Eunice en Siem aan de hand van een aantal hints naar een lied uit de Top 1008. Hint 1 verwees naar de kerk 'De Levensbron' in Goes. Hint 2 was een foto van een zaklamp. Hint 3 was een foto van een violiste en liedschrijver.

In onderstaand audiofragment hoor je de oplossing van dit raadsel.

13:54 uur | Zoek het duo op & maak een foto!

Vandaag zijn Eunice Nahuis en Siem Lindhout in Goes, in Zeeland. Spot je het duo? Maak een foto, daarmee verdienen ze punten voor het grote Vriendenspel dat we deze week spelen. En word vriend van Groot Nieuws Radio, ook dat levert punten op voor dit duo én je draagt bovendien bij aan het brengen van een hoopvol geluid in de ether!

12:50 uur | Pannenkoeken bakken voor de familie Van der Plas

Daan Hartgers gaf aan Eunice & Siem de opdracht om een goede daad te doen voor de familie Van der Plas. Specifieker: ze mogen pannenkoeken bakken! Maar heeft het gesmaakt? En hebben ze geen pannenkoeken laten aanbranden?

11:40 uur | Een kaaspakket voor nieuwe vriend Annemarie

Een van onze nieuwste vrienden is Annemarie. Ze werd vriend van Groot Nieuws Radio in deze vriendenweek. "Het werd wel eens tijd om vriend te worden", vertelde ze aan Eunice en Siem. Ze werd bedankt voor haar vriendschap met een heerlijk kaaspakket! Annemarie en haar man hebben hun huis verkocht en wonen nu op een boot, en reizen daarmee de wereld over.

10:10 uur | Voor de bolus-punten

Eunice en Siem - het duo van woensdag - kregen de opdracht om luisteraar Dineke te vinden. En dat is gelukt! Dineke daagt gelijk haar zus Heleen uit om óók vriend te worden. "Als je iedere dag luistert, mag je een bijdrage leveren, net zoals bij de sportclub. Dat hoort er gewoon bij." En of dat wat oplevert? Boluspunten én bonuspunten!

08:55 uur | Spreekbeurt over Yerseke

Vanuit de loods van een metaalhandel voert het duo hun eerste opdracht uit: een spreekbeurt over Yerseke. En dat was zeer boeiend! Van interessante weetjes over het vissersdorp tot levenswijsheden van de Zeeuwse Kees.

Dinsdag - Lukas & Annemarie

De tweede dag van het Vriendenspel wordt gespeeld door Lukas en Annemarie. Gewapend met een zak krentenbollen en een thermosfles koffie, vertrokken ze in alle vroegte naar Kampen!

Team dinsdag haalde in totaal 925 punten

16:50 uur | Op zoek naar de Mystery Guest

Als laatste opdracht moest het duo een mystery guest opsporen. De hints waren wat cryptisch, maar bracht Lukas en Annemarie uiteindelijk bij een tandartspraktijk. Daar zat een hele leuke mystery guest te wachten!

15:45 uur | Aan het werk in de Viswinkel

In de middag kregen Annemarie en Lukas de opdracht om een Business Club lid te helpen. Dat bracht hen bij viswinkel Dalfijn in Dalfsen. Ze werden daar gelijk hard aan het werk gezet!

12:45 uur | Spreekbeurt over Kampen

Wil je meer weten over Kampen? Dat komt goed uit, want Lukas en Annemarie hielden een zeer informatieve spreekbeurt over de plaats. Dat deden ze onder enthousiaste aanmoediging van medewerkers van Boekhandel De Rank.

11:10 uur | Tijd voor een goede daad

Luisteraar Jenneke heeft een polsblessure en kan daardoor niet goed boodschappen doen. Gelukkig waren Lukas en Annemarie in de buurt om haar te helpen! Als klap op de vuurpijl kreeg Jenneke een hele leuke verrassing: een surinaamse rijsttafel door Business Club lid Mi's Cateringservice!

09:55 uur | Een mooi gesprek over Vriendschap met Marieke en Ellen

De volgende opdracht die Lukas en Annemarie uitvoeren, is vriend Marieke bedanken. Toen ze daar waren, raakten ze in gesprek met Marieke en haar vriendin Ellen. Hoe deze vriendinnen elkaar leerden kennen, is een bijzonder verhaal!

09:15 uur | Op bezoek bij Vriend Lydia

In Kampen belandt het duo aan de keukentafel bij Lydia. Doordat haar schoonzus vaak een 'Wens' voor Lydia aanvraagt, ontdekte ze Groot Nieuws Radio. Ze is ook Vriend geworden en daarom krijgt ze een Kaaspakket van Lukas en Annemarie. Lydia vertelt hoe ze door jaren van ziekte heengaat en zich tóch heel dankbaar voelt.

08:10 uur | Raad de Top 1008 plaat

De eerste dertig punten verdiende het duo door op tijd in Kampen aan te komen. Daar kregen ze gelijk een nieuwe opdracht: het raden van een plaat uit de Top 1008. Door cryptische omschrijvingen en met behulp van lieve luisteraars, slaagde het het duo erin om de plaat te raden!

Maandag - Daan & Laurens

Op maandag bijten Daan en Laurens het spits af. Zij reizen af naar het Noorden van het land.

Team maandag haalde in totaal 1205 punten

17:15 uur | Finale-opdracht: Vind de mystery bn'er

"Zoek de mystery guest, een bekende christelijke Nederlander die ergens in het land op jullie zit te wachten!" Dat was de laatste opdracht van Daan en Laurens voor het Vriendenspel. Ze kregen een paar hints en moesten daarna samen met luisteraars op zoek. Of het duo daarin geslaagd is? Je hoort het hieronder!

14:15 uur | Bezoek een (nieuwe) Vriend

's Middags mochten Daan en Laurens een nieuwe vriend bezoeken. Ze moesten iemand vinden die in de buurt van Drachten woont en vandaag heeft besloten om Vriend te worden. Het duo belandde bij de 6 weken oude Manuel. Zijn ouders zijn vandaag Vriend geworden en vertellen waarom ze die keuze hebben gemaakt.

11:45 uur | Een goede daad: Sprankelend spotje voor TOV Drachten

De volgende opdracht die Daan en Laurens uitvoeren, is het doen van een goede daad voor een luisteraar. Dat doen ze in Uithoorn, waar het duo afspreekt met luisteraar Jeannette. Zij is vrijwilliger bij boekwinkel TOV in Drachten. De goede daad die Jeannette voor de heren heeft, is om een stukje reclame te maken voor de boekhandel. En dát kun je wel aan Laurens en Daan overlaten! Luister hieronder het schitterende spotje terug, inclusief zelfgefabriceerde geluidseffecten.

09:00 uur | Interessante spreekbeurt over Heerenveen

De tweede opdracht is: Maak een mini-spreekbeurt over de stad/dorp waar je nu bent. Verwerk daar in twee songtitels van die bij Groot Nieuws Radio gedraaid worden. Luisteraars doen enthousiast mee en voorzien van input en feitjes via Whatsapp. Het resultaat is een uitstekende spreekbeurt! Luister 'm hieronder terug.

07:00 uur uur | Vertrek

In alle vroegte vertrekken de presentatoren. Ze krijgen hun eerste bestemming te horen en dat is Drachten. De eerste opdracht luidt: Zorg dat je om 07:50 in Friesland bent.

Dat is gelukt en daarmee zijn de eerste punten voor het duo binnen.

Delen

Misschien ook interessant

Meer artikelen

Mogen we cookies gebruiken?

Via cookies verzamelen we informatie. Dit laat ons toe het gebruik van de site te analyseren, sociale media te integreren, content en marketing te personaliseren, en je gerichte advertenties te tonen op onze sites en apps. Meer uitleg vind je terug in ons privacybeleid en cookiebeleid.

Geef hier onder toestemming of stel je eigen voorkeuren in. Je keuze geldt voor al onze media en je kan deze op elk moment opnieuw aanpassen worden door onderaan de pagina op cookie-instellingen te klikken.