Doe deze zomer mee met de Bijbelquiz van Groot Nieuws Radio en het Evangelisch College. Je krijgt vanaf 18 juli elke werkdag een quizvraag over geloof voor de kiezen. Geef jij het juiste antwoord op de kwalificatievraag hieronder door? Dan maak je kans om de Bijbelquiz te spelen in de uitzending.

Dit zijn de prijzen! Je maakt dagelijks kans op het Pak de Bijbel op-pakket, met daarin het nieuwe boek ‘En het Woord is prachtig geworden’ en twee maanden gratis studeren aan een nieuwe studie of cursus naar keuze in 2022*. Beschikbaar gesteld door het Evangelisch College.
* Ben je al student? Dan wordt je prijs omgezet in een voucher t.w.v. € 50,- om in de webshop van het Evangelisch College te besteden.
* Mag je als deelnemer meespelen op de radio? Dan krijg je in elk geval boek ‘En het Woord is prachtig geworden’. Daarbovenop maak je kans om twee maanden gratis studeren te winnen!

Elke werkdag verschijnt op deze pagina een nieuwe kwalificatievraag. Als je deze vraag goed beantwoordt, maak je kans om mee te spelen in de uitzending. Benieuwd of je het juiste antwoord hebt gegeven? Kijk dan op deze pagina of luister op werkdagen naar De Lunchroom tussen 12.00 en 14.00.

We spelen de Bijbelquiz van maandag 18 juli t/m vrijdag 26 augustus 2022.

 


Kwalificatievraag 10 augustus

Als je deze vraag goed beantwoordt, maak je kans om de Bijbelquiz in de uitzending te spelen!

  • In de Bijbel spreekt God soms rechtstreeks tot mensen, maar het gebeurt ook dat God via dromen of visioenen tot mensen spreekt. Meestal zijn het beelden die een uitleg behoeven, omdat ze niet letterlijk zo uitkomen. Ook de uitleg is dan iets dat enkel God kan geven. Dat is het thema van de dag: Dromen en visioen. Een groep mensen die met regelmaat een visioen van God kregen waren de profeten en over één van die profeten gaat de kwalificatievraag.

  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.