Doe deze zomer mee met de Bijbelquiz van Groot Nieuws Radio en het Evangelisch College. Je krijgt vanaf 18 juli elke werkdag een quizvraag over geloof voor de kiezen. Geef jij het juiste antwoord op de kwalificatievraag hieronder door? Dan maak je kans om de Bijbelquiz te spelen in de uitzending.

Dit zijn de prijzen! Je maakt dagelijks kans op het Pak de Bijbel op-pakket, met daarin het nieuwe boek ‘En het Woord is prachtig geworden’ en twee maanden gratis studeren aan een nieuwe studie of cursus naar keuze in 2022*. Beschikbaar gesteld door het Evangelisch College.
* Ben je al student? Dan wordt je prijs omgezet in een voucher t.w.v. € 50,- om in de webshop van het Evangelisch College te besteden.
* Mag je als deelnemer meespelen op de radio? Dan krijg je in elk geval boek ‘En het Woord is prachtig geworden’. Daarbovenop maak je kans om twee maanden gratis studeren te winnen!

Elke werkdag verschijnt op deze pagina een nieuwe kwalificatievraag. Als je deze vraag goed beantwoordt, maak je kans om mee te spelen in de uitzending. Benieuwd of je het juiste antwoord hebt gegeven? Kijk dan op deze pagina of luister op werkdagen naar De Lunchroom tussen 12.00 en 14.00.

We spelen de Bijbelquiz van maandag 18 juli t/m vrijdag 26 augustus 2022.

 


Kwalificatievraag 15 augustus


  • Nederland is echt een waterland. We hebben een ruime geschiedenis met zeevaart en in recentere tijden staan we vooral bekend om onze strijd om het water te bedwingen, zodat ons land droog blijft. Aan het begin van de Bijbel wordt een verhaal verteld over een strijd met de zee die bijna aan de gehele mensheid een einde maakte ware het niet dat God Noach een ark had laten bouwen die hem, zijn familie en de dieren in veiligheid hield. Dat is het thema van de dag: De ark van Noach. De kwalificatievraag gaat over twee dieren uit de ark.

  • Jouw gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.