Het feest van Sinterklaas is voorbij, tijd voor kerstmuziek! De komende weken hoor je bij Groot Nieuws Radio ook de mooiste kerstmuziek en natuurlijk is onze CD van de Week dan ook een kerstplaat: ‘Emmanuel: Christmas Songs Of Worship’ van Chris Tomlin. Er staan een paar echte kerstknallers op, zoals O Come All Ye Faithful of O Holy Night. “Dat waren nummers die nooit zijn geschreven als kerstklassiekers, maar juist als samenzangliederen voor de kerk,” aldus Chris. Zelf heeft hij er ook een aantal geschreven. Allemaal rondom één van de bekende namen van Jezus: Emmanuel, oftewel: God met ons. “Als er ooit een tijd was waarin dat belangrijk om centraal te stellen dan is het deze tijd en dat is de gedachte achter dit derde kerstalbum.”

Voor deze CD ging Chris samenwerkingen aan met bekende worshipartiesten als We The Kingdom, CeCe Winans en Blessing Offor. Ook Matt Redman werkte mee aan de nieuwe kerstplaat. “Met veel vreugde werkte ik mee aan deze nieuwe kerstversie van ‘Crown Him’, deelt Matt Redman. “Zolang ik Chris ken heeft hij al een passie voor kerstmuziek. Hij zingt de aloude waarheden op een manier. Dit nieuwe album gaat veel harten inspireren om voor onze Redder te zingen.”

Luister naar Crown Him door Chris Tomlin, samen met Matt Redman

“Vaak is de periode voor kerst een drukke, gehaaste tijd. Wat ik mooi vind aan kerstmuziek is dat het ons stilzet bij de werkelijk reden van kerst: de geboorte van onze Redder,” vertelt Chris in een interview. “Dat is ook waarom ik zo van het schrijven en opnemen van kerstmuziek houd, en ik dankbaar ben dat dit alweer het derde kerstalbum is dat ik mag uitbrengen. Het  is mijn gebed en mijn hoop dat deze liederen je helpen dat Kerst Gods grote verrassing voor de wereld is.”

Bestel via Gospel.nl de CD Emmanuel: Christmas Songs Of Worship. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Foto: Facebook Chris Tomlin