Een duidelijke boodschap

Op 1 september 2007 ging Groot Nieuws Radio van start nadat Talpa Radio de stekker uit Radio 10 Gold trok. Evert ten Ham, voormalig radiopresentator bij de EO, had de droom om een christelijk radiostation te starten met mooie muziek en een duidelijke boodschap. Doordat de frequentie 1008 AM vrij kwam, kon die droom gerealiseerd worden.

De programmering begint in die nacht van 1 september met non-stop muziek vanuit een studio in de achtertuin van Evert. Intussen wordt op een bedrijventerrein in Veenendaal gewerkt aan een studio waar gepresenteerde programma’s gemaakt kunnen worden. Op 1 december is die ruimte gereed en gaan de programma’s van start.

Ups en downs

De geschiedenis van Groot Nieuws Radio kent ups en downs. Meerdere keren stond het bestaan van het christelijke radiostation op het spel door een tekort aan financiën. Dankzij de steun van particulieren en ondernemers kon het werk van Groot Nieuws Radio toch doorgaan. In 2015 werd tijdens een actieweek maar liefst 1,2 miljoen euro opgehaald.

Groot Nieuws Radio kan bestaan dankzij de inkomsten uit reclame en bijdrages van luisteraars en bedrijven. Regelmatig worden er vriendenweken gehouden om nieuwe donateurs te werven. In 2018 ging het presentatieteam langs bij een kersverse vriend om haar te bedanken voor haar steun.

Gouden RadioRing

Het programma Blessings won in november 2015 de Gouden RadioRing, een prestigeuze radioprijs. In de 32 uur voor de uitreiking kon het publiek stemmen. Blessings kreeg daarbij meer stemmen dan het programma Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2) en Bij Igmar (SLAM!). In de dagen na de uitreiking mocht presentator Tim Hendriks in veel media vertellen over zijn programma en Groot Nieuws Radio.

De overstap naar digitale radio

Op 1 januari 2019 nam Groot Nieuws Radio afscheid van de middengolf. Ruim elf jaar was het christelijke radiostation te ontvangen via 1008 AM. De eigenaar van de zendmast wilde de zendlocatie ontmantelen. Groot Nieuws Radio gaat door via digitale kanalen zoals DAB+, internet en interactieve tv.