In het nieuwe radioseizoen hoor je bij Groot Nieuws Radio elke zondag een radiokerkdienst. In de diensten gaan sprekers uit de breedte van christelijk Nederland voor, zoals ds. Ron van der Spoel, ds. Dick Westerkamp en Arjen ten Brinke. De kerkdiensten zijn te horen op zondagochtend om 10:00 uur bij Groot Nieuws Radio en via het nieuwe podcastkanaal Preek van de Week.

Verschillende elementen uit een kerkdienst komen voorbij in de radiokerkdiensten van Groot Nieuws Radio: je kunt meezingen met prachtige aanbiddingsliederen, er wordt gebeden, uit de Bijbel gelezen en er is een preek.

Geen concurrent voor lokale kerk

Groot Nieuws Radio zond de afgelopen maanden wekelijks live kerkdiensten uit, nadat het kabinet besloten had dat kerkdiensten vanwege het coronavirus niet meer door konden gaan. “Als Groot Nieuws Radio zijn we de afgelopen maanden zelf kerkdiensten gaan verzorgen waar tal van sprekers en artiesten aan meewerkten. Nu de kerken weer meer mogelijkheden hebben om zelf kerkgangers te verwelkomen, kiezen wij ervoor om onze kerkdiensten alleen via radio uit te zenden”, aldus Maurits Reijnoudt, eindredacteur van Groot Nieuws Radio en presentator van de radiokerkdiensten.

“We willen geen concurrent worden voor bestaande kerken en stoppen om die reden met het wekelijks aanbieden van kerkdiensten via YouTube en Facebook. We willen onze luisteraars wel de mogelijkheid geven om op zondagmorgen via de radio een kerkdienst mee te maken”, vertelt Maurits Reijnoudt.

Luister de radiokerkdienst

De diensten zijn elke zondagochtend vanaf 10:00 uur te horen bij Groot Nieuws Radio. Luisteren kan via de site, app, DAB+ en interactieve tv. De preken uit deze diensten vind je op het nieuwe podcastkanaal Preek van de Week. Abonneer je op dit kanaal in je favoriete podcastapp of luister via de site grootnieuwsradio.nl/podcast.

Luister hier de eerste preek van Arjen ten Brinke, voorganger bij Mozaiek033, over het thema ‘Kerk, durf vuile handen te maken’.